Achmea Real Estate is een dochteronderneming van Achmea. Achmea is in Nederland een van de grootste partijen op het gebied van zorgverzekeringen en pensioenregelingen. Achmea Real Estate beheert namens meer dan 30 pensioenfondsen en institutionele beleggers zo'n 12 miljard euro aan woningen, winkels en zorgvastgoed. De focus van de vermogensbeheerder ligt op onroerend goed met maatschappelijke waarde en hoog rendement. Het bedrijf is ook internationaal actief, het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam-Duivendrecht.

Achmea Real Estate

Hoofdkantoor

Amsterdam-Duivendrecht

Vastgoedbeleggingen

€12 miljard

Aantal werknemers

216

Type

Institutionele belegger

Activiteiten

Wonen, Retail, Zorgvastgoed

Provada

Hal 12, stand 22

Mascha Hendrickx
Mascha HendrickxCEO a.i. / CFO
Boris van der Gijp
Boris van der GijpCIO Real Estate
One Space - Delft
One Space - DelftWooncomplex in Delft
Wonen met gemeenschappelijke ruimtes om te werken, sporten, ontmoeten en ontspannen. Dat kan in het wooncomplex One Space in Delft. Het complex bestaat uit 235 woningen.
House Modernes - Utrecht
House Modernes - UtrechtRetail en diverse andere functies
Transformatieproject en mixed use: kantoren, retail, horeca, fietsenstalling. In totaal 11 huurders.
De Nieuwe Sint Jacob - Amsterdam
De Nieuwe Sint Jacob - AmsterdamWoon/zorg-complex
Mix van levensloopbestendige woningen met gemeenschappelijke voorzieningen, intramurale zorg en zorghuurders in de monumentale kapel, direct tegenover dierentuin Artis.
Achmea Real Estate koopt woningen in Nijmegen

Achmea Real Estate koopt woningen in Nijmegen

Achmea Real Estate koopt namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) 80 zorgwoningen en 28 levensloopbestendige woningen in Nijmegen van ontwikkelaar Roozen van Hoppe.

Achmea Real Estate koopt wijkwinkelcentrum in Krimpen aan den IJssel

Achmea Real Estate koopt wijkwinkelcentrum in Krimpen aan den IJssel

Achmea Real Estate heeft namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) wijkwinkelcentrum De Korf in Krimpen aan den IJssel gekocht van Van der Vorm Vastgoed. Het centrum van 9.000 vierkante meter telt 34 huurders en is volledig verhuurd. Het wijkwinkelcentrum is gericht op de dagelijkse boodschappen met huurders als Jumbo, Lidl, Action, Kruidvat en Zeeman.

Sander Montanus

We moeten meer bouwen voor ouderen

Waar het veel te weinig over gaat in de maatschappelijk discussie over het woningtekort is dat er specifiek gebouwd moet worden voor een doelgroep die alleen maar groter wordt de komende jaren, blogt Sander Montanus.

Sam Denim opent zaak in Enschede

Sam Denim opent zaak in Enschede

Sam Denim, een winkelformule die dames-en herenkleding verkoopt, heeft een nieuwe winkel in het centrum van Enschede aan de Kalanderstraat 8a gehuurd. De winkelruimte is circa 340 m2 groot.

Consortium koopt appartementencomplex Drees in Amstelveen

Consortium koopt appartementencomplex Drees in Amstelveen

Een consortium van Urban Interest, Van Maarschalkerwaart en Rappange heeft appartementencomplex De Drees in Amstelveen gekocht van Achmea Real Estate, dat optreedt namens een institutionele klant.

2240343663

Vooruitzichten 2024: voorsorteren op weer een turbulent vastgoedjaar

Het is december, dus blikken marktpartijen vooruit op het komende jaar. Eén constante in de brij aan prognoses: 2024 wordt iets beter dan het afgelopen jaar. Maar aan de onzekerheid rond rente en regulering komt voorlopig nog geen einde.

Een appartementencomplex aan de Thomas Jeffersonlaan

Canadese belegger verlaat het land: bijna 7.000 Nederlandse huurwoningen te koop

De beurgenoteerde, Canadese vastgoedbelegger Capreit wil af van z'n Nederlandse portefeuille bestaande uit 6.900 woningen. Hiermee is mogelijk de grootste vastgoeddeal in jaren op komst, meldt het Financieele Dagblad.

AFM onderzoekt Syntrus Achmea na verdachte transactie

AFM onderzoekt Syntrus Achmea na verdachte transactie

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet onderzoek bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance (Saref) na een ongebruikelijke transactie.

Marktpartijen 'diep teleurgesteld' na schrappen Feyenoord City

Marktpartijen 'diep teleurgesteld' na schrappen Feyenoord City

De Raad van State zette woensdag een streep door Feyenoord City. De ontwikkeling van ruim 4.000 woningen in het gebied kan voorlopig in de ijskast, tot teleurstelling van betrokken marktpartijen.

Middeldure huurwoningen, zoals deze aan het Antoni Gaudipark in Vlissingen, blijven door de aanhoudende onderliggende vraag een interessante belegging.

'Als OCP de Nederlandse portefeuille wil verkopen, dan mogen ze mij bellen'

Is de beleggerspijn echt zo groot als wordt verondersteld? Ook als je voor de lange termijn investeert in een gewild product als huurwoningen in het middensegment? 'Als je nu bij de eerste de beste tegenwind piept, hoe lang is je beleggingshorizon dan?' Laatste deel van een drieluik.

Onzekere vastgoedbranche zoekt naar nieuw evenwicht op Expo Real

Onzekere vastgoedbranche zoekt naar nieuw evenwicht op Expo Real

Door een opeenstapeling van crises kantelt de vastgoedmarkt. De tijd van double digits-rendementen en lage rente is voorbij. Hoe hiermee om te gaan is de grote vraag op de Expo Real in München.

Herontwikkeling House Modernes in Utrecht.

Retailfonds Syntrus Achmea breidt fors uit met aankopen ter waarde van 390 mln euro

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Retail Property Fund twee retailvastgoedportefeuilles overgenomen ter waarde van ruim 390 miljoen euro.

In bed met de architect en de belegger - slaapt daar de duivel tussen?

In bed met de architect en de belegger - slaapt daar de duivel tussen?

Volgens Anjelica Cicilia (Syntrus Achmea) zoeken beleggers 'mooie kansen, mooie projecten' maar staan ze ver van degene die de projecten maakt en ontwerpt.

Directievoorzitter Syntrus Achmea & Real Estate - Arthur van der Wal

Arthur van der Wal: 'Stop met het afstraffen van duurzaamheid'

Syntrus Achmea is hard op weg om haar vastgoedportefeuille te verduurzamen. Het gebruik van hout en andere biobased materialen bij nieuwbouw kan zorgen voor een extra versnelling. Maar dat vraagt wel om een andere aanpak van minister Hugo de Jonge, zegt directievoorzitter Arthur van der Wal tegen Vastgoedmarkt.

De Vijf van Vorst in Woensel-Zuid. In dit project kocht Syntrus dit jaar 77 aardgasvrije woningen

Opgefrist fusiefonds Syntrus groeit naar 2,3 miljard euro

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft twee woningfondsen samengevoegd en een nieuw mandaat van 190 miljoen euro aangetrokken.

Achmea neemt voor 500 miljoen euro aan hypotheken van ASR over

Achmea neemt voor 500 miljoen euro aan hypotheken van ASR over

Achmea Bank neemt per 17 november 2021 een hypotheekportefeuille over van ASR ter grootte van 500 miljoen euro. De komende jaren komt daar nog ruim 1,5 miljard euro bij. 

Syntrus: 'Randgemeente en middelgrote stad kansrijk voor woningbeleggers'

Syntrus: 'Randgemeente en middelgrote stad kansrijk voor woningbeleggers'

Elk nadeel heeft zijn voordeel, blijkt maar weer eens uit de vooruitzichten van Syntrus Achmea voor de Nederlandse vastgoedmarkt in de periode 2022-2024. Er is weinig aanbod aan beleggerswoningen maar door de schaarste is het verhuurrisico (leegstand) beperkt.

Vastgoed blijft aantrekkelijk nu economie aantrekt en rente laag blijft

Vastgoed blijft aantrekkelijk nu economie aantrekt en rente laag blijft

In de nieuwe Outlook 2022-2024 voorspelt Syntrus Achmea Real Estate & Finance dat vastgoed een aantrekkelijke asset class blijft voor institutionele beleggers, zeker nu de economie aantrekt en de rente naar verwachting laag blijft. En op de retailmarkt ontstaan interessante investeringsmogelijkheden.