Vastgoedmarkt organiseert live verkiezingsdebat over woningnood in Amsterdam

Vastgoedmarkt organiseert live verkiezingsdebat over woningnood in Amsterdam

Vastgoedmarkt organiseert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 op donderdag 10 maart een debat over woningnood in Amsterdam. Politici en beleggers kruisen daar de degens over zaken als de opkoopbescherming en de zelfbewoningsplicht.

In Amsterdam hebben vooral jongeren, starters en ouderen op dit moment de meeste moeite van heel Nederland om een betaalbare (huur)woning te vinden. Politici leggen de schuld veelal bij de (particuliere) beleggers en schrijven hun verkiezingsprogramma’s vol met maatregelen om de commerciële verhuur van woningen aan banden te leggen. Maar of dit het woningtekort gaat oplossen? Daarover verschillen de meningen.

Vastgoedmarkt laat daarom in Amsterdam politici en beleggers/ woningcorporaties/ pensioenfondsen met elkaar in debat gaan over de zin en onzin van bepaalde maatregelen en wat er wél moet gebeuren om het woningtekort op te lossen.

Het debat in Amsterdam vindt plaats op donderdag 10 maart in Amsterdam om 19:30 uur (inloop vanaf 18:00 uur voor deelnemers). De exacte locatie wordt later bekendgemaakt.

Het debat wordt live uitgezonden, exclusief voor abonnees van Vastgoedmarkt. Daarnaast wordt er verslag gedaan voor publicatie in Vastgoedmarkt. Deelnemers en de stellingen worden voorafgaand aan het verkiezingsdebat bekendgemaakt.

Ben je een belegger of politicus en ga je graag in debat? Aanmelden daarvoor kan bij redacteur Ariana Manduzai via arianamanduzai@vakmedianet.nl.

Ariana Manduzai

Ariana Manduzai

Redacteur Retail Vastgoedmarkt

Ariana Manduzai ('91) was van maart 2021 tot en met oktober 2022 redacteur bij Vastgoedmarkt. Haar portefeuille bestond uit: retail, horecavastgoed en stadsdistributie.