Efficiënte totaaloplossing vastgoedbeheer gepresenteerd op Provada 2021

Efficiënte totaaloplossing vastgoedbeheer gepresenteerd op Provada 2021

Een in het oog springende bijeenkomst tijdens Provada 2021 is die van dinsdag 26 oktober van 14.45-15.30 uur. In een kennissessie staat de vraag centraal hoe vastgoedbeheer efficiënter kan. Alexander Visser, CEO en medeoprichter van Vastgoed.app, vertelt daarbij over zijn oplossing.

Heb je als vastgoedbelegger ook regelmatig het gevoel niet in control te zijn? Omdat het priegelen in Excel jou geen goed beeld geeft van hoe je vastgoedportefeuille er nu daadwerkelijk uitziet? Of omdat je niet goed wordt van de omslachtige en tijdrovende afhandeling van storingen in woningen van huurders? Of omdat je ouderwetse fysieke contracten een hoop gedoe vindt? Of juist omdat je als beheerder van vastgoed onnodig veel werk hebt aan de administratie van de huurbetalingen en het communiceren tussen huurders en eigenaren, waarbij een foutje zo gemaakt is? Met deze en dergelijke problemen in het achterhoofd hebben Alexander Visser en Maurice Isendoorn het platform Vastgoed.app ontwikkeld. Met één hoofddoel: “Een totaaloplossing bieden die alle vastgoedzaken overzichtelijk maakt. Waardoor het beheer van vastgoed leuker, beter en efficiënter wordt”, zegt Visser.

Betere afhandeling storingen

Onderdeel van die totaaloplossing is de afhandeling van storingsmeldingen. Volgens Visser is Vastgoed.app zelfs in eerste instantie uit die nood geboren. “Medeoprichter Maurice Isendoorn komt uit die hoek, in het verleden is hij verantwoordelijk geweest voor het buiten kantoortijden afhandelen van storingen in huurwoningen. Het betrof zo’n 300.000 woningen van woningcorporaties. Daar zag hij met eigen ogen hoe inefficiënt zulke storingsafhandelingen kunnen verlopen. Waarbij een melding van de ene naar de andere centrale gaat. Waarbij informatie gebrekkig wordt doorgegeven, met allerlei onduidelijkheden tot gevolg.” Hoe dan ook, Vastgoed.app zou hier verandering in moeten brengen. Hoe de app dit precies doet, wordt tijdens Provada 2021 duidelijk. Eén tipje van de sluier wil Visser wel oplichten: er zit ook een klein pedagogisch tintje aan de app. “We willen huurders via Vastgoed.app een beetje ‘opvoeden’, leren hoe ze relatief kleine problemen zelf kunnen oplossen. Denk aan het schoonmaken van de sifon of het bijvullen van de cv-ketel. Als de zelfredzaamheid van huurders groter wordt, voorkom je onnodige kosten. Verder is de app bedoeld om precies duidelijk te maken wat de aard van de storing is. Zodat de First Time Fix Ratio van de monteurs die ter plaatse gaan, stijgt.”

Alle vastgoeddocumentatie 24/7 bereikbaar

Voor grote én kleine beleggers en woningcorporaties biedt Vastgoed.app echter veel meer interessants. Visser: “Denk aan huurincasso via onder andere iDeal. Elke maand krijgen huurders een geautomatiseerd betaalverzoek. Betalingen zijn vervolgens realtime te volgen in de app. Dat bespaart een beheerkantoor enorm veel administratie. Door het automatiseren is de kans op fouten ook nog eens kleiner en bovendien betalen huurders vaak sneller.” Verder biedt het platform een persoonlijk dashboard, waarmee je in één oogopslag inzicht krijgt in bijvoorbeeld je panden, de bezettingsgraad, de huurders, de onderhoudsstatus, de storingsmeldingen, tot aan gas, water en licht toe. In control in optima forma dus. Daar komt de complete huurdersadministratie nog bij. “Het hele proces rond contracten en formulieren kan nu volledig digitaal en veilig in de cloud plaatsvinden. Niet alleen het inzien, maar ook het ondertekenen. Denk aan intakeformulieren, huurderscontracten, taxatierapporten, inspectieformulieren en bouwtekeningen. Alle vastgoeddocumentatie is altijd en overal eenvoudig bereikbaar via je smartphone. Daarmee houd je overzicht en bespaar je heel veel tijd. En dus geld.”

Totaaloverzicht voor verhuurders én huurders

Ook voor de ‘andere kant’, de huurders zelf, is Vastgoed.app een prettige oplossing, stelt Visser. “Zij krijgen immers hetzelfde totaaloverzicht, met alle voor hen relevante facturen, contracten en documenten. En ze kunnen eenvoudig storingen melden en eventueel zelf oplossen. Via een beheerkantoor gaat daar doorgaans behoorlijk wat tijd overheen. Nu verloopt alles via de app, waardoor na een gemelde storing de verhuurder snel een vakman kan inschakelen. De servicegraad neemt dus enorm toe. Kortom, verhuurder blij én huurder blij.” Vastgoed.app is relatief vers op de markt en de eerste reacties daaruit zijn enthousiast. Volgens Visser heeft dat er vooral mee te maken dat Vastgoed.app helemaal past bij onze tijd. “Het is 2021, je kunt ontzettend veel oplossen met technologie. Alle Excel-sheets, verouderde softwarepakketten en papieren contracten zijn simpelweg niet meer nodig. Voor vastgoedbeheer bestaan veel efficiëntere oplossingen. Met één systeem kunnen we alle partijen continu realtime inzicht bieden, op basis waarvan ze eventueel razendsnel kunnen handelen.”

Provada 2021

Nieuwsgierig geworden naar hoe ook jij een totaalbeeld van je vastgoedzaken kunt krijgen? Bezoek dan de kennissessie van Vastgoed.app op dinsdag 26 oktober 2021 van 14.45 uur-15.30 uur.

Dit artikel is gesponsord door Vastgoed.app.