Gemeente Den Haag verkoopt De Titaan in de Binckhorst

Gemeente Den Haag verkoopt De Titaan in de Binckhorst

De gemeente Den Haag heeft besloten de nieuwe innovatie hub De Titaan in de Binckhorst van de hand te doen. Het pand zal deze zomer via een officiële tenderprocedure worden verkocht. De Binckhorst zelf zal de komende jaren transformeren naar een gemengd woon- werk- en leefgebied.

In maart 2021 heeft het college van b&w van de gemeente Den Haag besloten om de nieuwe innovatie hub De Titaan in de Binckhorst te verkopen. De Binckhorst transformeert de komende jaren naar een gemengd woon- werk- en leefgebied.

De Titaan ligt in de Binckhaven, het kloppend hart van de Haagse Impact Economy, direct naast de welbekende Caballerofabriek. In deze populaire omgeving met een rauw industrieel randje en direct aan het water zijn tal van creatieve bedrijven, startups en scale-ups gevestigd, die zich bezig houden met het maken van impact voor een betere wereld. Met de realisatie van De Titaan wordt dit gebied nog aantrekkelijker en interessanter.

Veelzijdig en innovatief

De Titaan heeft een totale oppervlakte van circa 11.000 m2. Met circa 60 units variërend van ongeveer 30 tot 500 m2 en verdeeld over vier lagen: kelder, begane grond, 1e en 2e verdieping. Ook is ruimte voor horeca en verschillende open en gesloten vergaderzalen. Het dak van het pand wordt bedekt met zonnepanelen.

Het dak van het pand wordt bedekt met zonnepanelen.”

Langs het water komt een openbaar toegankelijke wandelroute. Met aan de voorzijde ruimte voor een zonnig terras. Het is de bedoeling dat het gebouw een bijdrage levert aan het innovatieve kennis en ecosysteem van Den Haag.

Op www.titaan.nl is meer informatie over het project te vinden.

Verkoopprocedure

De verkoop van het pand - in erfpacht - zal verlopen via een officiële tenderprocedure. Die wordt deze zomer gepubliceerd op tender.akroconsult.nl. De gemeente is op zoek naar een partij of samenwerking van partijen die het pand kopen en langdurig exploiteren. In de beoordeling zal met name worden gekeken naar de visie op de exploitatie van De Titaan als innovatieve hub en de bijdrage daarvan aan het innovatieve ecosysteem van Den Haag. Ook wordt gekeken naar de wijze van invulling van het pand en de financiële onderbouwing.

In de beoordeling wordt gekeken naar de bijdrage aan het innovatieve ecosysteem van Den Haag.”

De exacte wijze van beoordeling is opgenomen in het verkoopdocument dat op de website van Akro Consult wordt geplaatst. Middels een inlichtingenronde is het mogelijk om schriftelijk vragen aan de gemeente te stellen. Met partijen die voldoen aan de indieningsvereisten wordt nog een dialoog gevoerd.

Momenteel wordt gewerkt aan de transformatie van het pand en naar verwachting zal oplevering na de zomer van 2022 plaatsvinden. De gemeente wil begin 2022 het pand verkocht hebben aan een geschikte partij.

Dit artikel is gesponsord door de gemeente Den Haag.