Hema winkels worden e-commerce dc’s

Hema winkels worden tijdelijk ook e-commerce distributiecentra. Twintig Hema winkels krijgen er een functie bij als orderpicklocatie voor de online shop.
Delen:

Extreme situaties vragen om extreme aanpassingen. Om de enorme e-commerce piek aan te kunnen, bouwt de retailer twintig winkels om tot e-commerce distributiecentrum. Hema zag zijn online verkoop in Nederland verdrievoudigen in de coronacrisis. Dat blijkt uit een brief aan obligatiehouders.

De twintig winkels krijgen een dubbele rol; naast een winkel worden ze een mini-hub voor DHL. Ze gaan dienen als distributiecentra van waaruit DHL orders ophaalt om die vervolgens te bezorgen bij klanten van de webwinkel, meldt Emerce.

E-commerce explosie

Hema ziet zijn omzet de laatste weken herstellen, na de forse daling als gevolg van de maatregelen tegen corona. Door corona stijgt de online verkoop sterk. Het is niet het enige bedrijf dat te maken heeft met een e-commerce piek. DHL meldde vorige week al zijn drukste dag ooit. PostNL maakte recent ook al bekend dat lokaal vertraging kan ontstaan bij de pakketbezorging door grote drukte en de impact van overheidsmaatregelen om de uitbraak van het coronavirus te beteugelen.

>> Lees ook: Hoe e-commerce het winkellandschap verandert

Dit artikel verscheen eerder op Logistiek.nl.