Gebruik mini-opslag in Nederland stijgt

Gebruik mini-opslag in Nederland stijgt

De omzet van mini-opslagorganisatie Allsafe Mini Opslag steeg het afgelopen jaar met 14,6 procent tot 24,3 miljoen euro. De opbrengst uit huurcontracten steeg met 19,6 procent.

Afgelopen november gaf het Nederlandse miniopslagbedrijf aan dat ze het aantal vestigingen en de bedrijfsactiviteiten de komende jaren flink willen uitbreiden. Allsafe groeide afgelopen jaar met 8 vestigingen door naar 33 in totaal en heeft de ambitie om in 2020 nog 10 vestigingen te openen.

Voorjaarsschoonmaak vanwege corona

Ook bij Allsafe wordt het effect van de coronacrisis gemerkt. Mensen zitten massaal thuis en gebruiken die tijd óók om hun woning op te ruimen, een thuiswerkplek in te richten of een sportruimte te creëren. De spullen waar men nog geen afscheid van wil nemen maar waar geen plek meer voor is, worden buitenshuis opgeslagen. 'De grote voorjaarsschoonmaak is dit jaar extreem vroeg begonnen', aldus Eric Stubbé, CEO van Allsafe. 'De online verkoop van onze verhuisdozen is afgelopen week met 43 procent toegenomen.'

Overslag en opslag

Bovendien neemt de opslag van de zakelijke markt toe, wegens verminderde vraag van winkels in de steden of omdat bedrijven noodgedwongen zijn gesloten (horeca, theaters). 'Onze vestigingen zijn daarom gewoon open', vertelt Stubbé. 'Door aangescherpte hygiënemaatregelen is de kans op besmetting minimaal. Voor mensen die de deur niet uit willen, bieden we een thuisservice.'

Allsafe Mini Opslag groeit stevig door, mede doordat de binnensteden steeds slechter bereikbaar worden. De zakelijke markt gebruikt Allsafe-locaties aan de randen van de stad als overslag- en opslagpunt, waarna de goederen met kleinere transportmiddelen de stad in worden gebracht.

Krapte huizenmarkt

Daarnaast zorgt de toegenomen krapte op de huizenmarkt en de steeds kleinere huizen ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor extra ruimte buitenshuis. Tot slot zorgt de explosieve groei van online winkelen (in 2019 een toename van 12 procent) ervoor dat steeds meer webshops hun artikelen bij Allsafe-vestigingen opslaan omdat het eigen schuurtje niet meer toereikend is.

Jannike Huisman

Jannike Huisman

Online eindredacteur

Jannike Huisman is eindredacteur en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de online content van Vastgoedmarkt. Ze houdt zich bezig met het redigeren van artikelen, contentoptimalisatie, bewaken van de planning en de verspreiding van de content via social media en de nieuwsbrief.