CBRE neemt nieuw hoofdkantoor in gebruik

CBRE neemt nieuw hoofdkantoor in gebruik
foto: Tycho Müller

CBRE heeft zijn nieuwe hoofdkantoor aan de Anthony Fokkerweg in Amsterdam in gebruik genomen.

Het nieuwe hoofdkantoor The Core is een grondig verbouwde garage in het Schinkelgebied. Het gebouw ging van het gas af, kreeg een nieuwe isolatieschil en werd opnieuw ingedeeld. Vier zones stellen gebruikers in de gelegenheid om een werkvorm te kiezen die past bij het vraagstuk.

'Werk verandert en er worden meer eisen gesteld aan gebouwen. De complexiteit van huisvestingsvraagstukken en vastgoedoplossingen neemt daardoor toe. In The Core gaan we samen met opdrachtgevers nieuwe werkomgevingen ontwerpen’, zegt Marco Hekman, ceo van CBRE Nederland. ‘We zien The Core niet zozeer als een kantoor, eerder als een ontmoetingsplaats. We willen expertise bij elkaar brengen en onze medewerkers en opdrachtgevers faciliteren om tot creatieve en passende oplossingen te komen voor vastgoed- en huisvestingsvraagstukken.'

Volgens Hekman dient innovatie daarbij als steun in de rug. Met een smart-building-systeem kan CBRE gebouwfuncties afstemmen op de voorkeuren van gebruikers. Alle recyclebare materialen in The Core zijn in kaart gebracht. Ook heeft CBRE resultaten toegepast uit onderzoek van de Universiteit van Twente naar de invloed van de werkomgeving op gezondheid, welzijn en prestatievermogen van kantoorgebruikers.

De locatie van CBRE aan de Gustav Mahlerlaan op de Amsterdamse Zuidas blijft bestaan. CBRE heeft ook kantoren in Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle en op Schiphol.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.