Sony verplaatst hoofdkantoor naar Hoofddorp

Sony verplaatst hoofdkantoor naar Hoofddorp

De Japanse elektronicamaker Sony verplaatst de zetel van zijn Europese activiteiten van Londen naar Hoofddorp, nabij Amsterdam.

Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten, naar aanleiding van een bericht in The Daily Telegraph.

Eerder werd gemeld dat in eerst instantie 20 medewerkers van de zeker 1500 van Londen naar Amsterdam gingen, maar de woordvoerder zegt in het Financieel Dagblad dat dat onjuist is. Zowel in Nederland als in Londen blijft een kantoor aanwezig.

Op dit moment heeft Sony zijn Europese hoofdkantoor in Londen, met daarnaast een kantoor voor de Benelux in Hoofddorp. In de nieuwe situatie draait die situatie om: de Nederlandse vestiging gaat fungeren als hoofdkantoor. De verandering gaat per 29 maart in.

Reden voor de aanpassing is de aankomende brexit. Het bedrijf vreest, na de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, minder gemakkelijk zaken te kunnen doen in op de Europese markt.

Amerika

Het concern is nogal in beweging qua vastgoed. Sony heeft zijn Amerikaanse hoofdkantoor in Manhattan, New York, verkocht voor 1,1 miljard dollar (822 miljoen euro) aan een consortium onder leiding van vastgoedinvesteerder Chetrit Group. Dat maakte Sony  18 januari bekend.  Het hoofdkantoor van Sony aan 550 Madison Avenue telt 37 verdiepingen. Sony en zijn dochterbedrijven in de Verenigde Staten huren het gebouw terug voor een periode van drie jaar. Het gebouw werd opgeleverd in 1984 in opdracht van telecomconcern AT&T en kwam in 2002 in handen van Sony.

Sony verkoopt bezittingen en schrapt duizenden banen om de aanhoudende verliezen een halt toe te roepen.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.