Mediapark verkocht aan Pinnacle

Het Mediapark is verkocht. Europa Capital, eigenaar van Media Park Enteprise heeft overeenstemming bereikt met Pinnacle, het vastgoedvehikel van prins Bernhard jr., op 8 januari 2019.
Delen:
Mediapark-copyright-plompmozes

De verkoop van het Mediapark maakt weg vrij voor ontwikkeling. Het Mediapark omvat ruim 150 duizend vierkante meter bedrijfsruimte voor mediagerelateerde bedrijvigheid. In 2017 en 2018 is gewerkt aan een visie op de toekomstbestendigheid van de locatie. Het park stond al enkele jaren in stilte te koop. De verkoopaktes staan nog niet in het kadaster.

Voorheen was TCN eigenaar van het Mediapark. Zij kochten het in 2003 van de NOB. Toen TCN failliet ging, werd officieel geen nieuwe eigenaar bekend gemaakt, als eigenaar werd vermeld Media Park Enterprise. Media Park Enterprise  is een project van Europa Fund II. Europa Fund II wordt beheerd door Europa Capital, een gevestigd vastgoedfonds dat vanuit kantoren in geheel Europa actief is. Europa Capital is onderdeel van de Rockefeller Group (RGI). Europa Capital Partners en Europa Capital vallen onder het toezicht van de Financial Services Authority. Adviseur van Europa Capital bij de verkoop was CBRE.

‘Er is een einde gekomen aan de onzekerheid met betrekking tot de toekomstig eigendom van het Mediapark, daar ben ik blij mee. Het is positief dat de ontwikkelde visie op het mediapark een stevige basis heeft gelegd voor optimisme over de toekomstige mogelijkheden van het park. Het heeft een gewenste impuls gegeven aan het verkoopproces. Wij zien uit naar een goede samenwerking met de nieuwe eigenaar om het mediapark om te vormen naar een toekomstbestendig en levendige bedrijfscampus voor de creatieve digitale media industrie’, aldus wethouder Jaeger.

De transactie betreft in totaal 155.746 m² aan gebouwen; tv- en radiostudio’s, productiefaciliteiten, kantoren en opslag. Het centrum voor de media in Nederland is voor 95 procent verhuurd.

In september onthulde de gemeente Hilversum haar toekomstvisie (pdf) voor het gebied. Het moet een multifunctioneel gebied worden waar ook ruimte is voor (studenten)woningen, horeca, een hotel en meer kantoorruimten. Op termijn zouden er 5000 studentenwoningen moeten worden gebouwd.

De gemeente is in het afgelopen jaar door Europa Capital doorlopend op de hoogte gebracht van ontwikkelingen in het verkoopproces van deze, voor de gemeente belangrijke plek.

Pinnacle transformeert nog veel meer projecten. Het Beresteyn-complex in het stationsgebied Haarlem bijvoorbeeld en het het voormalig ING-kantoor aan de Haarlemmerweg. Bouwinvest is vaak mede-eigenaar.