Zwembad Hart van Zuid wint StiB Award 2018

Zwembad Hart van Zuid wint StiB Award 2018

De transformatie van het voormalige stadskantoor naar Zwembad Hart van Zuid en commerciële ruimten tot Zwemcentrum Rotterdam (Ballast-Nedam, Heijmans, gemeente Rotterdam en Kraaijvanger Architecten), is door de vakjury en het publiek van de Steden in Beweging (StiB) Award 2018 tot winnaar gekozen. De winnaar werd bekendgemaakt op de laatste dag van Provada 2018.

Zwembad Hart van Zuid wint StiB Award 2018
Diederik Erkel van Hart van Zuid en Vincent van der Meulen van Kraaijvanger ontvangen de StiB Award 2018 uit handen van Claudia Zuiderwijk.

Transformatieproject Zwembad Hart van Zuid genomineerd voor StiB Award 2018. Zowel de vakjury als de 650 mensen die gestemd hebben tijdens Provada 2018 kwamen tot dezelfde winnaar.

De trotse winnaars ontvingen de prijs uit handen van juryvoorzitter Claudia Zuiderwijk, bestuursvoorzitter van de Kamer van Koophandel. De vier overige leden van de vakjury waren directeur Vastgoed Nicole Maarsen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, directeur Paul de Ruiter van het gelijknamige architectenbureau, emeritus hoogleraar gebiedsontwikkeling Friso de Zeeuw (TU Delft) en Vastgoedmarkt-hoofdredacteur Johannes van Bentum.

Andere genomineerden voor de prijs waren het woningbouwproject Koningshof in Gouda (Blauwhoed Projectontwikkeling, Gebr. Blokland, Altera Vastgoed), de herontwikkeling van winkelcentrum De Barones in Breda (Kroonenberg Groep, 3W Real Estate, Rijnboutt en KroesePaternotte) en de transformatie van een oude plaatwerkerij tot Woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen (WVO Zorg, Atelier PRO en Bouwgroep Peters).

Eerdere winnaars

De prijs ging in 2017 naar het transformatieproject Gasthuyspoort in Breda van de lokale ontwikkelaar Maas-Jacobs Vastgoed. In 2015 won het project De Hallen in Amsterdam, een jaar eerder werd de gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District door de vakjury uitverkoren. In 2013 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan het project Inverdan in Zaanstad.

De StiB Award startte in 2013 als initiatief van vastgoedmanager WPM Groep ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van deze onderneming. Vastgoedmarkt was vanaf het begin als mediapartner bij de prijs betrokken. Sinds 2016 draagt Syntrus Achmea de prijs.