Woningen in Bossche zorgpanden Vivent

R.I. De Vries Ontwikkeling heeft in Den Bosch twee panden van zorgorganisatie Vivent gekocht. De ontwikkelaar realiseert er 96 sociale huurwoningen.
Vivent-panden Rijnstraat 4 en 10 Den Bosch

Dat meldt ABC Capital, die de verkoop namens Vivent via een openbaar en gestructureerd verkoopproces heeft begeleid. Het gaat om panden gevestigd aan Rijnstraat 4 en 10 nabij het Bossche centrum. Samen met Woningcorporatie Mooiland ontwikkelen ze 96 appartementen voor de sociale huursector. De verhuizing van Vivent naar een kleinere locatie vindt in het laatste kwartaal van 2018 plaats. Het pand aan Rijnstraat 4 wordt op basis van de eerste plannen gesloopt.

Daarvoor in de plaats komt een nieuwbouwcomplex met zo’n zestig sociale huurappartementen die bijna energieneutraal zullen zijn. Het pand aan Rijnstraat 10 wordt getransformeerd naar 36 huurappartementen. De transformatie van Rijnstraat 10 start naar verwachting in het eerste kwartaal 2019 en neemt ongeveer een jaar in beslag. De werkzaamheden op Rijnstraat 4 zijn veel omvangrijker. Het plan voor dit pand wordt nog nader uitgewerkt.