nieuws

Mobiliteitspact voor StiB-genomineerde Rhapsody in West

Vastgoedbeheer

Mobiliteitspact voor StiB-genomineerde Rhapsody in West
Rhapsody in Amsterdam-West, één van de vier genomineerden voor de StiB Award 2019

Rhapsody, de nieuwe woonwijk in Amsterdam West die onlangs tweede werd bij de verkiezing voor de StiB-award, krijgt een mobiliteitspact waardoor bewoners zo optimaal mogelijk hun vervoersbehoefte kunnen invullen. 

CBRE Global Investors, eigenaar van het woonproject en The James Company BV, gespecialiseerd in serviceconcepten voor residentieel vastgoed gaan een samenwerking aan p het gebied van shared mobility services. The James Company voegt aan het bestaande servicepakket het mobiliteitsplatform toe dat CBRE eerder ontwikkelde met partners BMW, Biró, E-Bike-to-Go, WeGo en LeasePlan. Dit platform moet verschillende vormen van vervoer mogelijk maken voor bewoners op ieder moment van de dag tegen een acceptabele prijs.

‘Startpunt voor uitrol’

Frank Aalbers, Asset Manager bij CBRE Global Investors voegt daar aan toe: ‘CBRE Global Investors investeert voornamelijk in woningen in het middensegment in hoogstedelijke milieus. De doelgroep is divers, maar de gemiddelde huurder is veelal starter op de woningmarkt en hecht veel waarde aan een duurzame woon- en leefomgeving. Rhapsody is één van de meest duurzame woongebouwen van Nederland. Daardoor is het gebouw ook een uitstekend startpunt voor de uitrol van een duurzaam mobiliteitsplatform naar meer gebouwen in onze portefeuille.’

Ontzorgen bewoners

Wietse Verheul, Head of The James Company: ‘De samenwerking betekent voor The James Company de volgende stap in het totaal ontzorgen van bewoners, ook op het gebied van mobiliteit. De samenwerking met CBRE Global Investors groeit uit naar een strategisch partnership voor de lange termijn en voor meer woongebouwen. Daar zijn we trots op.’

StiB-award 2019

Rhapsody in West eindigde onlangs met een haarlengte achterstand als tweede bij de verkiezing voor de Steden in Beweging Award 2019. Cultuurcentrum Zinder uit Tiel ging er uiteindelijk met de prijs vandoor.

Reageer op dit artikel