nieuws

Heimstaden neemt ook beheerbedrijf van Round Hill over

Vastgoedbeheer

Heimstaden AB heeft het Nederlandse managementbedrijf Vivo Wonen van Round Hill Capital en Stadium Capital Partners overgenomen nadat het in april al de op twee na grootste woningportefeuille van Nederland van Round Hill overnam.

Heimstaden neemt ook beheerbedrijf van Round Hill over

De overname van Vivo Wonen biedt Heimstaden een in Amsterdam gevestigd managementplatform dat gespecialiseerd is in het beheren van exact dezelfde portefeuille en dat volledig geïntegreerde managementservices biedt, waaronder interne verkoop, activa-, technische-, leasing- en HOA-management en het financieel beheer (SPV Accounting) in heel Nederland.

Favoriete huisbaas

‘Vivo heeft een uitzonderlijk track record in het beheer van residentieel vastgoed’, aldus Heimstaden-CEO Patrick Hall. ‘Door zijn bekendheid met  recent overgenomen Nederlandse portefeuille past het bedrijf perfect bij Heimstaden in onze poging om de favoriete huisbaas van Nederland te worden’, aldus Hall.

Internationale belegger

Vivo Wonen is in 2014 opgericht om specifiek de Nederlandse woonholdings van Round Hill Capital te beheren, waarvan een groot deel onlangs door Heimstaden is overgenomen. Momenteel beheert het bedrijf meer dan 10.000 wooneenheden in heel Nederland, inclusief activa voor een andere internationale belegger.

Toekomstige activiteiten

De visie van Heimstaden is om Vivo en haar 31 medewerkers volledig te integreren in de Heimstaden Group. Het bedrijf zal onder de naam Heimstaden Nederland de basis vormen voor alle toekomstige zakelijke activiteiten in Nederland.

Reageer op dit artikel