nieuws

Hotelschool gaat vastgoedonderneming adviseren

Vastgoedbeheer

Hotelschool gaat vastgoedonderneming adviseren

De Hotelmanagementschool en vastgoedbedrijf Hevo gaan samenwerken bij twee projecten. Ze willen zorgorganisaties en gebouwen een stuk gastvrijer maken.

Door het combineren van kennis van de Hotel Management School Maastricht en de maatschappelijk vastgoedkenner Hevo is een tool ontwikkeld die ervoor kan zorgen dat gebouwen gastvrijer worden. Zeker in de beleving.

Gastvrijheid in de zorg

De wereld van zorginstellingen verandert in hoog tempo. Een belangrijke vraag hierbij is hoe je woon-/zorgconcepten kunt ontwikkelen waarin een positieve beleving van de klant/bewoner het doel vormt. Met echte gastvrijheid maken organisaties het positieve verschil voor hun klanten, bezoekers, patiënten en medewerkers en leidinggevenden. ‘Door het combineren van de kennis van Hevo op het gebied van zorgvastgoed met de kennis van de Hotel Management School Maastricht, zijn we in staat zorgorganisaties integraal te adviseren op dit terrein’, aldus René Lolkema, senior adviseur Hevo. Maarten Bos, hospitality consultant van de hotelschool, geeft aan: ‘Steeds vaker merken we bij het ontwikkelen en vormgeven van gastvrijheid dat vastgoed een bepalende factor is voor de mogelijkheden in de organisatie. Het gebouw vormt een belangrijk kader waarbinnen de gastvrijheid wordt vormgegeven. In deze samenwerking kunnen we adviseren en inzicht geven in de consequenties van het denken aan gastvrijheid in de keuzes van vastgoed en bedrijfsprocessen.”

Samenwerking al in praktijk

De Hotelschool en Hevo hebben een product ontwikkeld waarbij op verschillende momenten in de initiatief-, ontwikkelings- en exploitatiefase van vastgoed het thema gastvrijheid integraal tegen het licht wordt gehouden. HMSM/Hevo start de samenwerking met twee projecten: een ouderenzorginstelling en een organisatie die een gezondheidscentrum herontwikkelt.

Zuyd Hogeschool

Hotel Management School Maastricht is een opleiding binnen Zuyd Hogeschool op het gebied van hotelmanagement, gastronomie en gastvrijheid met een opleidingsprogramma op bachelor en master-niveau. Jaarlijks stromen ongeveer 280 jonge gediplomeerden uit naar het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Hospitality Consultancy is onderdeel van HMSM en bestaat uit een groep professionele consultants op het gebied van gastvrijheidsontwikkeling in tal van sectoren waaronder zorg, retail en dienstverlening.

Hevo

Hevo is een  speler in vastgoed- en projectontwikkeling voor onder meer de zorg, het onderwijs, sport en cultuur, gemeenten en het bedrijfsleven. Naast maatschappelijk hebben ze ook commercieel vastgoed.

Reageer op dit artikel