nieuws

Nog veel subsidie beschikbaar voor appartementseigenaren

Vastgoedbeheer

Nog veel subsidie beschikbaar voor appartementseigenaren

De pot met subsidiegeld voor het nemen van energiebesparende maatregelen is vrijwel leeg voor de particuliere huiseigenaar, maar voor verenigingen van eigenaars (vve’s) en individuele appartementseigenaren is er nog volop geld beschikbaar.

Dat meldt VvE Belang, het kenniscentrum en de belangenorganisatie voor de VvE.  Appartementseigenaren en VvE’s  kunnen aantrekkelijke bijdrages krijgen voor het aanbrengen van isolatie aan hun appartement(engebouw) maar ook voor energieadviezen, het maken van een groen meerjarenonderhoudsplan en voor begeleiding en ondersteuning bij de uitvoering van de energiebesparende maatregelen.

Vve’s en appartementseigenaren die isolatiemaatregelen treffen, kunnen daarvoor ca. 20 procent van de kosten terugkrijgen. Het gaat om isolatie van dak, gevel en vloer en om het aanbrengen van isolerend glas. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moeten ze twee maatregelen nemen, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en HR++-glas of vloer- en gevelisolatie etc.

De subsidieregeling is aantrekkelijk voor een groot aantal verenigingen van eigenaars. Nederland telt ongeveer 125.000 vve’s. In totaal gaat het om zo’n 1,2 miljoen appartementseigenaren. Voor het verduurzamen van hun complexen is energiebesparing veelal de eerste stap.

Van 30 oktober tot en met 30 november organiseert VvE Belang in het hele land in totaal 10 informatiebijeenkomsten. Die zijn gratis te bezoeken. Ook de lunch en de drankjes zijn gratis.  De data, locaties en het programma zijn te vinden op www.vvebelang.nl.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels