nieuws

Wat betaalde Bouwinvest voor circulair woonzorggebouw Harderwijk?

Transacties

Wat betaalde Bouwinvest voor circulair woonzorggebouw Harderwijk?

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft een circulair zorggebouw gekocht van de Amsterdamse projectontwikkelaar RE:BORN.

Het gaat om een transformatie van een voormalig kantoorpand centraal gelegen aan de Johanniterlaan in Harderwijk. Zorggroep Noordwest-Veluwe zal het gebouw onder de naam Villa Verde langjarig gaan huren ten behoeve van duurzame ouderenzorg.

Zorgstudio’s

Het gebouw krijgt op de eerste en tweede etage in totaal 54 zorgstudio’s met gemeenschappelijke woonkamers en diverse bijbehorende algemene ruimtes voor mensen met dementie. In het souterrain komen algemene ruimtes voor eerstelijns functies. Het complex bevindt zich op loopafstand van diverse supermarkten en de binnenstad.

Duurzame waarde

Het zorggebouw wordt flexibel en circulair gebouwd en is energiezuinig (EPC 0). Dit gebouw is niet alleen energiezuiniger in het gebruik, maar omdat het ontwikkeld is conform de WELL-standaard, ook gezonder voor bewoners. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners.

Financieel rendement

Tevens is er sprake van ‘oogsten’ in plaats van slopen, waarbij materialen die vrijkomen bij de sloop opnieuw worden gebruikt. Bouwinvest investeert in dit circulaire zorgcomplex vanuit de overtuiging dat een iets hogere investering nu, leidt tot een hogere waarde op lange termijn, waarde vertaald in financieel rendement en ook maatschappelijk rendement.

Maatschappelijk rendement

‘We zijn trots op de aankoop van dit eerste circulaire zorggebouw in onze portefeuille. Het maatschappelijke rendement doordat het gebouw flexibel, circulair en energiezuinig is, maakt het extra aantrekkelijk. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat het juist daardoor op lange termijn extra waardevast is. Dit maakt het dubbel aantrekkelijk voor de aandeelhouder.’ aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments.

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat Bouwinvest 4.249.380,27 euro betaalde voor het woonzorgcomplex.

Reageer op dit artikel