nieuws

Rituals breidt fors uit en wil 50 procent grotere winkels

Transacties

Rituals breidt fors uit en wil 50 procent grotere winkels
Impressie interieur Rituals Premium store

Cosmeticaketen Rituals opent honderden nieuwe vestigingen en wil dat de gemiddelde omvang van zijn winkels de helft groter wordt.

Dat zei Jan Eising, director Real Estate & Expansion van Rituals Cosmetics, op retail- en vastgoedbeurs Mapic in Cannes. ‘We hebben nog veel winkels van 60 of 70 m2 waar we nog niet de ervaring kunnen neerzetten die we willen. Met 300 m2 gaat dat beter’, aldus Eising, panellid in de sessie Snapshot Netherlands georganiseerd door de Nederlandse Raad van Winkelcentra.

Het aantal fysieke winkels van Rituals breidt rap uit. In 2019 komen er 80 eigen winkels bij en nog eens 15 van franchisers. Volgend jaar volgen 120 nieuwe winkels en in 2021 komt nog eens eenzelfde uitbreiding. Het totale aantal winkels zou dan uitkomen op ongeveer 1.040, geeft Eising aan. Ook verplaatst Rituals tientallen winkels per jaar.

Inmiddels is het cosmetica- en lifestylemerk in 27 landen in Europa en daarbuiten aanwezig. Wekelijks opent het bedrijf van Raymond Cloosterman twee of drie nieuwe winkels. Er staan openingen op de agenda in onder meer Singapore, Parijs en Stockholm maar ook in Arnhem en Leidschendam.

Ondanks de uitbreiding van het winkelbestand zal het relatieve belang in de totale omzet afnemen. ‘Nu is dat 65 à 70 procent, over 5 à 10 jaar zal het 50 procent zijn’, aldus Eising. De andere afzetkanalen worden belangrijker: e-commerce, travel (bijvoorbeeld hotels) en wholesale.

Reageer op dit artikel