nieuws

Rabo verkoopt Limburgse hoeve aan zorginstelling

Transacties

Rabo verkoopt Limburgse hoeve aan zorginstelling
Het voormalige adviescentrum van Rabobank in Bocholtz

Rabobank Centraal Zuid-Limburg heeft haar voormalige bancaire adviescentrum Hoeve Overhuizen in Bocholtz verkocht aan zorginstelling Stichting MeanderGroep Zuid Limburg.

De gerenoveerde monumentale hoeve uit 1370 met diverse bijgebouwen waaronder een kapel, een 3-laagse nieuwbouwvleugel, en een grote tuin is gesitueerd aan de Overhuizerstraat 2 in Bocholtz, op een steenworp afstand van de Duitse grens.

Bancair adviescentrum

Verkoper was Rabobank Centraal Zuid-Limburg, die de hoeve, goed voor in totaal 10.995 m2,  in gebruik heeft gehad als bancair adviescentrum. Als gevolg van het samengaan met Rabobank Parkstad Limburg is deze activiteit inmiddels in Heerlen ondergebracht.

Meander kocht de locatie deze zomer van Rabobank aan. Na goedkeuring van de Raad van Toezicht kon zij het karakteristieke pand op 15 november 2019 in eigendom verwerven.  Welk bedrag er met de transactie was gemoeid is niet bekend gemaakt.

Mensen met dementie

Na transformatie zal Meander in de hoeve kleinschalige woonvormen onderbrengen voor mensen met dementie. In het verleden fungeerde hoeve (deels) al zorghotel. Deze werkzaamheden vragen enige doorlooptijd en zullen naar verwachting in de loop van 2020 afgerond zijn.

Namens MeanderGroep begeleidde Nieuwstad OrangeGlobal het aankoopproces.

Reageer op dit artikel