nieuws

Kinepolis groeit naar 18 bioscopen in Nederland

Transacties

Kinepolis groeit naar 18 bioscopen in Nederland

Met de overname van bioscoop Arcaplex in Spijkenisse groeit de Belgische bioscoopketen Kinepolis in Nederland naar 18 filmtheaters. 

Kinepolis heeft voor een niet bekend gemaakt bedrag zowel het vastgoed als de uitbating over van de bioscoop Arcaplex gelegen aan de Groene Kruisweg 18 in Spijkenisse overgenomen. De bioscoop, voorheen in handen van en uitgebaat door de broers Sven en Djörn Rump, telt 9 zalen en 951 zitplaatsen en ontving vorig jaar ruim 200.000 bezoekers. De bioscoop werd in het voorjaar van 2018 nog grondig gerenoveerd en uitgebreid.

Expansiestrategie Kinepolis

Deze nieuwe overname past in de expansiestrategie van Kinepolis. Het betreft de 18de Kinepolis-bioscoop in Nederland en de vierde in de provincie Zuid-Holland. Kinepolis betrad de Nederlandse markt in 2014 en beschikt er nu over 130 zalen en ruim 22.000 zitplaatsen.

110 bioscopen totaal

In Europa telt Kinepolis Group  55 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas en van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR, telt Kinepolis ook 45 bioscoopcomplexen in Canada en 10 in de VS.

Overname door Pathé

De Nederlandse bioscoopwereld is flink in beweging. Gisteren werd ook bekend dat het Franse Pathé 11 filmtheaters van Euroscoop in Nederland en België overneemt. 

Reageer op dit artikel