nieuws

Forum Rotterdam bijna volledig verhuurd

Transacties

Forum Rotterdam bijna volledig verhuurd

Met het contracteren van fashion labels Costes en Seven Sisters voor Forum Rotterdam is een belangrijke fase in het binnenstadsproject bereiktt: er is nog maar één winkelunit beschikbaar voor verhuur.

Een derde fashion flagship store wordt binnenkort bekendgemaakt. Een ander belangrijk moment wordt gemarkeerd door de verkoop van het Rijksmonument van Forum Rotterdam aan Deka Immobilien.

Forum Rotterdam ligt centraal tussen de belangrijkste winkelstraten, Coolsingel, Binnenwegplein, Lijnbaan en Beurstraverse. Het is een gezamenlijk project van ASR real estate, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Multi Netherlands. Het multifunctionele project omvat 64.000 m2 ruimte voor winkels, horeca en kantoren en bestaat uit een gerenoveerd rijksmonument, 103 vrije sector huurappartementen in een getransformeerde kantoortoren en modernisering van de Lijnbaan tussen de Van Oldebarneveltplaats en het Binnenwegplein.

Mode hotspot

De afgelopen week is overeenstemming bereikt met Costes voor een nieuwe flagshipstore van ruim 1.600 m2 en Seven Sisters voor haar eerste Nederlandse winkel van 1.300 m2 in combinatie met modelabel Melting Stockholm, beide op begane grond en eerste verdieping. De nieuwe winkels openen begin tot medio 2020 voor het publiek.

Nieuw Holland Vastgoed uit Rotterdam heeft de verhuur begeleid namens Multi Netherlands en beleggers Syntrus Achmea Real Estate & Finance en ASR real estate. Slechts één winkelunit van circa 400 m2 is nu nog beschikbaar.

Centraal in het project komt modegigant Primark, met ingangen aan weerszijden. Aan de Lijnbaan zijn reeds gevestigd Hollister, G-Star, Fit for Free en ICI Paris XL. Het rijksmonument aan de Coolsingel, dat in oude glorie is hersteld, gaat onderdak bieden aan ABN Amro met een bankshop en kantoor, Happy Italy, Starbucks en Bagels & Beans. De Rotterdamse boekhandel Donner, met twee lunchrooms, is al in vol bedrijf.

Reageer op dit artikel