nieuws

DHG verhuurt ruim 25.000 m2 aan Montapacking

Transacties

DHG verhuurt ruim 25.000 m2 aan Montapacking

DHG heeft een nieuwe 10 jarige huurovereenkomst gesloten met Montapacking E-commerce Logistics voor de huur van 25.728 m2 van het distributiecentrum aan de Zoete Inval 4 in Breda.

Montapacking startte begin 2018 in Breda met de huur van één unit van 6.145 m2. Binnen een jaar verdubbelde Montapacking haar capaciteit tot circa 12.000 m2. Per 1 januari 2020 breidt Montapacking nogmaals uit met 13.418 m2 bedrijfsruimte en 640 m2 kantoorruimte, waarmee de totale huur uitkomt op 25.728 m². DHG en Montapacking tekenden een volledig nieuwe 10-jarige huurovereenkomst.

Het distributiecentrum aan de Zoete Inval 4 in Breda is recent volledig door verhuurder gerenoveerd. Met een vrije hoogte van 12,70 meter, een vernieuwde ESFR sprinkler installatie en nieuwe LED verlichting voldoet het warehouse weer aan alle moderne eisen. Daarbij is het distributiecentrum gezien de ligging en het grote aantal vernieuwde loadingdocks zeer geschikt voor de e-commerce fulfilment activiteiten van Montapacking.

650 webwinkels

Montapacking bestaat sinds 1999 en verzorgt inmiddels de logistiek voor meer dan 650 webwinkels. Daarmee behoort zij momenteel tot één van de snelst groeiende e-commerce bedrijven in Nederland. Er wordt gewerkt vanuit meerdere zelfstandige e-commerce warehouses in Nederland.

Nauwelijks leegstand

Na de uitbreiding van Montapacking is het distributiecentrum volledig verhuurd. Daarmee zet DHG een grote stap in de optimalisatie van de huur van de bestaande portefeuille. De leegstand in die bestaande portefeuille is na de verhuur aan Montapacking gezakt tot onder de 1 procent.

Reageer op dit artikel