nieuws

Deka koopt Forum-Monument, Rotterdam

Transacties

Deka koopt Forum-Monument, Rotterdam
Forum monument Rotterdam

Deka heeft het Forum-monument aan de zijkant van de koopgoot in Rotterdam verworven.

Deka Immobilien heeft voor 64 miljoen het iconische Forum – Monument, een geheel gerenoveerd historisch winkel- en kantoorpand in het hart van Rotterdam, gekocht van Multi Corporation. Het gebouw zal worden toegevoegd aan het open-end fonds WestInvest InterSelect. Forum – Monument is onderdeel van “Forum – Rotterdam”, een mixed-use ontwikkeling met functies als wonen, werken en winkelen in het hart van Rotterdam, aan de Coolsingel en tegen de Beurstraverse aan.

Forum kaartje

Forum kaartje

Forum – Monument omvat een verhuurbare oppervlakte van bijna 12.200 m2 waarvan 5.500 m2 kantoorruimte en 6.700 m2 retail en F&B-aanbod.  Beeldbepalend is het voormalige bankgebouw aan de Coolsingel. Dit Rijksmonument wordt in oude luister hersteld. Abn Amro keert hier terug met een kantoor en een bankshop. De Rotterdamse boekhandel Donner is hier al gevestigd en schuift tijdens de bouw op naar haar definitieve plek. Als laatste wordt nu de hand gelegd aan de realisatie van de wintertuin over de volle breedte van het Rijksmonument. Donner transformeert daarmee van meest veelzijdige boekhandel van Rotterdam naar de grootste boekhandel van Nederland. In de plint van het monument, aan de zijde van de Koopgoot, komen vestigingen van Starbucks, Bagels & Beans en Happy Italy. Het object is langjarig verhuurd met ABN Amro en boekhandel Donner als hoofdhuurders. JLL, NewGround Law en Van Rookhuijzen Vastgoed & Consultancy hebben Deka Immobilien geadviseerd bij deze transactie. Beeldbepalend is het voormalige bankgebouw aan de Coolsingel.

Zoals je op het kaartje kan zien is het midden van het Forum gekocht door Primark, in eigen beheer. De winkels aan de Lijnbaankant zijn in handen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance and ASR Property Fund. Het woongebouw is in handen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance 

Deka

Deka claimt al een tijdje de grootste buitenlandse belegger in Nederland te zijn. Ze hebben 40,5 miljard euro totale  assets,  507 vastgoedobjecten  in in 25 landen en vijf continenten, 9,7 miljoen vierkante meter in kantoren, retail, hotel en logistiek.

 

Reageer op dit artikel