nieuws

Commerz verkoopt voor 370 miljoen aan Nederlandse kantoren

Transacties

Commerz verkoopt voor 370 miljoen aan Nederlandse kantoren
Millennium Tower Amsterdam, een van de verkochte objecten

Commerz Real heeft voor 370 miljoen euro een portefeuille bestaande uit zes kantoren in Nederland in eigendom van hausInvest verkocht aan het Britse CCP 5 LL, het core-plus perpetual fonds geadviseerd door Tristan Capital Partners.

De kantoorgebouwen hebben een totale verhuurbare oppervlakte van ca. 120.000 vierkante meter kantoorruimte en 5.900 vierkante meter archiefruimte, plus 2.677 parkeerplaatsen. Het gaat onder meer  om het  Orion-gebouw (Hoofddorp bij Amsterdam, verhuurbare oppervlakte van 11.100 vierkante meter, gebouwd in 1998), het Avenue-gebouw (Utrecht, verhuurbare oppervlakte van 16.500 vierkante meter, gebouwd in 2000) en het Handelspleingebouw (Amstelveen bij Amsterdam, verhuurbare oppervlakte van 14.100 vierkante meter, gebouwd in 2000).

Millennium Tower

Daarnaast betreft ’t het Courtyard Building (Utrecht, verhuurbare oppervlakte van 35.700 vierkante meter, gebouwd in 2004), de Rijnzathe-toren (De Meern bij Utrecht, verhuurbare oppervlakte van 6.700 vierkante meter, gebouwd in 2003) evenals de Millennium Tower (Amsterdam, verhuurbare oppervlakte van 41.900 vierkante meter, gebouwd in 2004).

Niveau van volwassenheid

‘Na enkele jaren in onze portefeuille zijn de gebouwen met succes geherpositioneerd in de afgelopen maanden en bereikten ze een niveau van volwassenheid, waar we nu gebruik hebben gemaakt van het marktmomentum om een ​​winstgevende verkoop te voltooien,’ aldus Martijn Houwen, hoofd van Real Estate Markets Benelux bij Commerz Real.

Commerz Real werd bij de transactie geadviseerd door NL Real Estate – Knight Frank (commerciële aspecten), Houthoff (juridische zaken), Traject (technisch advies) en PWC (belasting).

Reageer op dit artikel