nieuws

Blokker-moeder haalt nieuwe keten uit Azië

Transacties

Blokker-moeder haalt nieuwe keten uit Azië

 De Aziatische winkelketen Miniso komt naar Nederland. Mirage Retail Group, het moederbedrijf van onder meer Blokker en Intertoys, heeft afspraken gemaakt om komend voorjaar drie franchisezaken te openen.

De winkels komen  in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Het concern ziet op termijn ruimte voor circa vijftig Nederlandse vestigingen.

Miniso werd in 2013 opgericht door de Japanse designer Miyake Junya en de Chinese ondernemer Ye Guofu. De keten kenmerkt zich volgens Mirage Retail door relatief kleine winkels met een snel wisselend assortiment van trendy artikelen. Het gaat bijvoorbeeld om huishoudelijke artikelen, modeaccessoires, elektronica en speelgoed. De meeste producten krijgen een prijs onder de 5 euro.

Volgens topman Michiel Witteveen van Mirage Retail is de nieuwe keten niet vergelijkbaar met enige andere winkelformule in Nederland. ‘De winkels van Miniso zijn wereldwijd zeer succesvol en ik heb ook hoge verwachtingen voor Nederland.’

Miniso telt inmiddels zo’n 4800 winkels in 86 landen. Maandelijks komen er circa 100 vestigingen bij en de keten verwacht eind 2022 de grens van 10.000 winkels te hebben bereikt. De jaaromzet zou dan zo’n 15 miljard dollar moeten bedragen.

Reageer op dit artikel