nieuws

Ali Niknams Transip huurt kantoor in Leiden

Transacties

Ali Niknams Transip huurt kantoor in Leiden

Internetbedrijf Transip heeft een nieuwe huurovereenkomst gesloten voor 1.877 m2 in het kantoorgebouw aan de Vondellaan 47 in Leiden.

Het gehuurde kantoor ligt op de negende verdieping van het complex in Leiden. Er horen 25 parkeerplaatsen bij in de naastgelegen parkeergarage.

Het kantoorgebouw aan de Vondellaan 47 in Leiden heeft een verhuurbaar oppervlak van 19.000 m2 verdeeld over negen verdiepingen. Heerema Marine Contractors Nederland is hoofdgebruiker. Onlangs hebben ook de Hogeschool van Leiden, Pharming Group en Grant Thornton Accountants & Adviseurs een verdieping gehuurd.

Basis Bedrijfshuisvesting begeleidde in collegiale samenwerking met JLL de totstandkoming van de onderhuurovereenkomst namens onderverhuurder Heerema Marine Contractors Nederland.

Transip

Webhostingsbedrijf Transip werd in 2003 opgericht door internetondernemer Ali Niknam. Het doel van de internetondernemer was destijds om het vastleggen van een domeinnaam simpeler te maken. In 2012 richtte Niknam internetbank Bunq op. Ook hier was het doel het simpeler maken, in dat geval van online bankieren.

Onlangs fuseerde Transip met de Belgische branchegenoot Combell. Tezamen gaat die combinatie verder onder de naam team.blue. Het fusiebedrijf wordt geschat op een waarde van boven de 1 miljard dollar en kan zich hierdoor scharen onder de zeldzame ‘unicorns’ in Nederland en België.

Reageer op dit artikel