nieuws

Wat betaalde Concito voor appartementencomplex in Boxmeer?

Transacties

Eerder deze maand zijn 16 nieuwbouwappartementen in Boxmeer opgeleverd aan Concito Vastgoed, ter uitbreiding van de woningportefeuille van één van haar vastgoed-cv’s. 

Wat betaalde Concito voor appartementencomplex in Boxmeer?

Het appartementengebouw, aan de Metworstlaan 31,  is onderdeel van de binnenstedelijke gebiedsherontwikkeling ‘Nèjhof verbindt’. In
totaal zijn er  59 woningen nabij het centrum van Boxmeer verrezen. Met de oplevering van het appartementengebouw, de Nèjhof
genaamd, is de gebiedsherontwikkeling afgerond.

Grond- en bouwovereenkomst

Concito Vastgoed werd ongeveer een jaar geleden voor 895.000 euro eigenaar van het perceel van ruim 500 m2 waarop het appartementengebouw is gerealiseerd, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster. Gelijktijdig werd een aannemingsovereenkomst getekend met Hegeman Bouwpartners en Kuiper Bouw voor de bouw van de woningen tegen een prijs van 1.849.000 euro exclusief meer- of minderwerk.

Lage middenhuursegment

Concito verwierf het appartementengebouw voor één van haar woningfondsen, waarin per fonds een aantal particuliere beleggers participeren. Zij verhuurt de ruime en lichte tweekamerappartementen in het lage middenhuursegment, vanaf 775 euro per maand, zo valt te lezen op Funda.

Duidelijke vraag

Dit huursegment is in de gemeente Boxmeer een nichemarkt; er is weinig betaalbaar aanbod en wel een duidelijke vraag van jongeren en ouderen die vanwege hun inkomen niet bij de woningcorporatie terecht kunnen. Ook past het huuraanbod in de nieuwe Regionale Woningmarktstrategie van de gemeente Boxmeer. Hierin is tot 2026 een groei van circa 3.000 tot 4.000 koop- en huurwoningen is voorzien, waarvan circa 1.000 in de kern Boxmeer.

Verdere groei woning-c.v.’s

De aankoop van het complex draagt volgens Maurits Koster, bestuurder bij Concito, bij aan de portefeuilledoelstellingen; eengezinswoningen en appartementen in groeigemeenten (bestaand en nieuw). ‘Met deze propositie is er in de portefeuille een mooie balans gevonden qua typologie, regio en bouwjaar’,  aldus Koster. Voor verdere groei van haar woning-c.v.’s is Concito Vastgoed op zoek naar meer woningbeleggingen in Nederland.

Namens de verkoper begeleidde Nieuwstad OrangeGlobal als dealflow manager het verkoopproces en Dirkzwager Advocaten en Notarissen trad op als projectnotaris.

Reageer op dit artikel