nieuws

Sale & leaseback van Dordtse toastfabriek

Transacties

Contintental Bakeries in Dordrecht, onder meer bekend van de Haust-toastjes, heeft haar fabriek en distributiecentrum verkocht aan de Zweedse vastgoedbelegger Sagax om het vastgoed direct weer terug te huren. 

Sale & leaseback van Dordtse toastfabriek

Het complex aan de Pieter Zeemanweg 17 bestaat uit een magazijn van 23.000 m2 op een industrieel perceel van 45.000 m2. De locaties omvatten productie, logistiek en kantoorruimtes. De Zweedse koper Sagax tekende een langjarige huurovereenkomst met de bestaande bewoner Continental Bakeries (Haust).

Nederlands bezit

Sagax heeft bedrijfsmatig bezit in Zweden, Finland, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Denemarken. Op 30 juni had het 44 Nederlandse bezittingen in de boeken, verspreid over heel het land. In totaal had Sagax toen 527 vastgoedbezittingen, goed voor 2.931.000 m2 bvo.

Deventer ontbijtkoek

Continental Bakeries is een Europese bakkerijgroep gespecialiseerd in koekjes, broodvervangers en toast met private label producten en eigen merken zoals Haust, Bussink -bekend van Deventer ontbijtkoek-  en Brinky.

Continental Bakeries werd juridisch geadviseerd door NautaDutilh en commercieel door Cushman & Wakefield in samenwerking met JLL. Cushman & Wakefield was ook de adviseur ten tijde van de overname in 2018.

Reageer op dit artikel