nieuws

Wat betaalde Pingproperties voor Dunea in Zoetermeer?

Transacties

Pingproperties koopt het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Dunea in Zoetermeer.

Wat betaalde Pingproperties voor Dunea in Zoetermeer?
Dunea, foto Roos Aldershoff

De aankoop is gerealiseerd ten behoeve van het recent opgerichte Pingproperties Corporate Office fund XII en sluit goed aan bij de visie van PingProperties om op lange termijn verbindingen aan te gaan met assets die een hoogwaardige potentie hebben. Pingproperties heeft voor deze aankoop een nieuwe financiering aangetrokken bij NIBC.

Het karakteristieke half maanvormige gebouw, ontworpen door architectenbureau Graziosi Progetti, is gelegen aan het Plein van de Verenigde Naties in Zoetermeer en heeft een vvo van 8.519 m2. Het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Dunea is gelegen op een goede locatie, direct naast het station en de A12 en heeft een uitstekende parkeernorm. In 2013 is het pand volledig duurzaam gerenoveerd en voorzien van energielabel A. Meer foto’s van het  prachtige gebouw zijn te zien bij Zenber Architecten die het gebouw renoveerden.  Pingproperties betaalde iets meer dan 16 miljoen euro voor het pand aan de vorige eigenaar Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Beroepsvervoer over de Weg. In 2012 betaalden zij voor het pand 4,5 miljoen.

Over Dunea

Dunea produceert en levert aan circa 1,3 miljoen klanten lekker en betrouwbaar drinkwater in het westelijke deel van Zuid-Holland. Al ruim 140 jaar beheert en beschermt Dunea de duinen en natuur tussen Monster en Katwijk waar haar drinkwater vandaan komt. Schoon drinkwater, rust en ruimte in de Randstad vormen de basis voor een goed leven. Dunea is daarom altijd op zoek naar (nieuwe) oplossingen en mogelijkheden voor drinkwater en natuur.

Over Pingproperties

Pingproperties is een investment managementorganisatie. Hierin participeert een specifiek netwerk van (inter)nationale strategische investeringspartners. De Pingproperties fondsen kenmerken zich door aantrekkelijke rendementen, waarbij directe controle wordt gehouden op het fondsresultaat door het totale management (investment, fund en asset) binnen de organisatie te houden.

Reageer op dit artikel