nieuws

Montea winkelt in Tiel en Etten-Leur

Transacties

Montea groeit in Nederland met de aankoop van een te ontwikkelen terrein in Etten-Leur en de aankoop van een verhuurd gebouw in Tiel.

Montea winkelt in Tiel en Etten-Leur
Currie Solutions in Tiel

Montea verwierf de vestiging van Currie Solutions in Tiel. Dit terrein van ruim 16.000 m2 met daarop een magazijn van ca. 4.300 m2 magazijn en ongeveer 500 m2 kantoren, ligt in de nabijheid van het water en de weg. De verwerving van dit multimodale terrein en gebouw vertegenwoordigt een transactie van  5,4 miljoen euro met een netto aanvangsrendement van 6,3 procent. Met Currie Solutions werd een tienjarig huurcontract afgesloten.

‘Eigentijdse logistiek’

Daarnaast kocht Montea  een terrein van 37.520 m² op bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur. Het gaat om een stuk grond dat in verleden vervuild is geraakt, wat Montea zal laten saneren. Daarna gaat het er een duurzaam gebouw op ontwikkelen van 24.500 m2 voor ‘eigentijdse logistiek’.  De totale investering voor de aankoop van het ontwikkelingsterrein, inclusief de volledige sanering en het bouwrijp maken, bedraagt 5,5 miljoen euro.

Uitbreiding landbank

De aankoop van deze site in Etten-Leur past in de toekomstvisie waarbij de verwerving van strategisch gelegen grondposities essentieel is om de groeiambities van Montea op een duurzame manier waar te maken. Montea focust op een uitbreiding van hoeveelheid grond in de portefeuille, die momenteel 1.270.000 m2 groot is.

Reageer op dit artikel