nieuws

Mogelijk streep door Amsterdamse deal We Work

Transacties

Mogelijk streep door Amsterdamse deal We Work

Union Investment haalt mogelijk een streep door een huurovereenkomst in Amsterdam van We Work.

De verhuurder van gedeelde werkruimtes zou eerder een akkoord hebben bereikt over de huur van complex 5 Keizers. Eigenaar Union Investment wil volgens ingewijden af van de overeenkomst omdat het een lucratiever contract zou kunnen sluiten.

De geruchten komen op het moment dat We Work roerige tijden kent. Zo werd een megabeursgang op de lange baan geschoven. Ook was er forse kritiek op de inmiddels vertrokken topman en medeoprichter Adam Neumann, die onder meer leningen aan zichzelf verstrekte. Verder stelden beleggers vragen bij in hoeverre het bedrijf zijn interne zaakjes op orde had.

Het vanuit New York City opererende We Work omschrijft zichzelf als een internationaal netwerk van werkruimtes waar bedrijven en mensen samen groeien. De onderneming heeft 500 locaties in ruim 100 steden en meer dan 500.000 leden wereldwijd. Zakenbank Goldman Sachs waardeerde de verhuurder van kantoorruimtes eerder in 2019 nog op 65 miljard dollar. Het Japanse conglomoraat Soft Bank, de investeerder in We Work, was voorzichtiger en waardeerde zijn belang op 47 miljard dollar. Nu is daar nog 15 miljard dollar van over, vrezen banken die de beursgang begeleidden.

Vertegenwoordigers van The We Company, het moederbedrijf van We Work, en van Union Investment wilden niet op de kwestie reageren. Union Investment kocht 5 Keizers in Amsterdam, dat bestaat uit vijf aaneengesloten grachtenpanden in de binnenstad, eerder in 2019 voor een bedrag van 142 miljoen euro. De vastgoedpoot van de in Hamburg gevestigde vermogensbeheerder heeft wereldwijd voor 41,4 miljard euro aan beleggingen. In Nederland bezit Union Investment kantoorcomplex First Rotterdam en het nam onlangs de ontwikkeling Y-Towers in Amsterdam over.

Reageer op dit artikel