nieuws

Kleren passen en terugsturen bij Rotterdams ophaalpunt DPD

Transacties

Kleren passen en terugsturen bij Rotterdams ophaalpunt DPD

Pakketdienst DPD heeft in Rotterdam zijn eerste DPD City Store en Urban Depot geopend.

Dat meldt DPD. Het experimentele oppikpunt huist in een winkel van 100 m2 aan de Schilderstraat 32a. Die straat ligt nabij metrostation Leuvehaven en in het verlengde van de Witte de Withstraat, een populaire horeca- en winkelbestemming met onder meer lingeriemerk Marlies Dekkers, kunstinstelling With Contemporary Art en horecagelegenheden Bazar, NRC en Oliva.

Op die locatie biedt DPD extra diensten. Zo kunnen klanten gebruikmaken van een paskamer, zodat zij hun pakket direct kunnen retourneren als een item niet bevalt. Ook kunnen ze verpakkingsmateriaal inleveren, retourlabels uitprinten en een kopje koffie of thee meenemen op weg naar huis.

Testen

Klanten kunnen pakketten ook thuis laten bezorgen. In het laatste geval wordt gebruikgemaakt van speciaal ontwikkelde compacte, elektrische voertuigen om de stadslogistiek zoveel mogelijk te ontzien.

DPD verwacht dat de pakketvolumes in 2025 verdubbeld zijn en zoekt naar oplossingen voor de distributielogistiek en in het bijzonder de last mile. De DPD City Store in Rotterdam zal worden ingezet om nieuwe last mile-concepten te testen en wensen en behoeften van ontvangers verder te onderzoeken.

TNO

Voor deze pilot werkt DPD nauw samen met de gemeente Rotterdam en TNO. De doelstelling van de gemeente Rotterdam is om de binnenstad te ontwikkelen tot zero emission zone in 2025

De laatst bekend vraaghuur voor Schilderstraat 32a was 29.400 euro per jaar, zo meldt Funda in Business.

Reageer op dit artikel