nieuws

Kantooraanbod Groot-Amsterdam stijgt weer

Transacties

Kantooraanbod Groot-Amsterdam stijgt weer

Het aanbod kantoorruimte in de regio Amsterdam is voor het eerst in vijf jaar weer gestegen.

Dat blijkt uit de publicatie Commercieel Vastgoed in Corop-gebieden 2019 van makelaarskoepel NVM. Begin 2019 bedroeg het aanbod in de regio Groot-Amsterdam 879.370 m2 en dat was 12 procent hoger dan halverwege 2018. Tegelijkertijd nam de transactielooptijd in de regio met 23 procent dagen toe naar 240 dagen.

Maar de kantorenmarkt in de regio zat ook iets ruimer in zijn jas. De voorraad nam toe met 1,4 procent op jaarbasis naar 8.463.950 m2. Structureel daalde het aanbod in een jaar tijd met 2 procent naar 202.510 m2 halverwege 2019.

De opname in de regio Groot-Amsterdam steeg in de eerste jaarhelft met 5 procent op jaarbasis naar 119.955 m2. Andere regio’s deden het wat dat betreft slechter. Zo daalde de opname in onder meer Alkmaar en omgeving, Delft en Westland, Midden-Limburg en Groot-Rijnmond.

De corop-regio Groot Amsterdam bestaat uit Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn en Waterland.

Reageer op dit artikel