nieuws

Forse opnamedaling winkelruimte Amsterdam

Transacties

Retailers hebben in de eerste helft van 2019 in Groot-Amsterdam fors minder winkelruimte gehuurd.

Forse opnamedaling winkelruimte Amsterdam

Dat blijkt uit de publicatie Commercieel Vastgoed in Corop-gebieden 2019 van makelaarskoepel NVM. De opname van winkelruimte daalde in de eerste zes maanden van 2019 met 29 procent op jaarbasis naar 18.695 m2

Tegelijkertijd steeg het structurele aanbod met 38 procent naar 3.655 m2. Wel nam de transactielooptijd voor winkels in de regio Groot-Amsterdam op jaarbasis met tien dagen af naar 91 dagen. De corop-regio Groot Amsterdam bestaat uit Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn en Waterland.

De daling van de winkelopname in de regio Groot-Amsterdam staat niet op zichzelf. Meer dan de helft van de onderzochte regio’s had te maken met een lagere opname. In Groot-Rijnmond daalde de opname van winkelruimte met 20 procent op jaarbasis naar 27.310 m2 in de eerste helft van 2019 en steeg het structurele aanbod in een jaar tijd met 15 procent naar 19.305 m2.

Reageer op dit artikel