nieuws

DHG verkoopt voormalig hoofdkantoor Hydro Agri

Transacties

DHG heeft het voormalige hoofdkantoor van meststoffenfabrikant Hydro Agri (nu Yara), gelegen aan de Deltaweg 8 in Vlaardingen verkocht aan Delta 21. 

DHG verkoopt voormalig hoofdkantoor Hydro Agri
Impressie van het voormalige Hydro Agri hoofdkantoor in Vlaardingen

Het kantoorgebouw van 4.600 m2 was onderdeel van een in totaal 15 hectare groot terrein aan de Maassluissedijk/Deltaweg dat was vrijgevallen na de ontmanteling van de oude Windmill / Hydro Agri fabriek ruim een decennia geleden. DHG heeft de afgelopen jaren verschillende delen van het terrein herontwikkeld en/of verkocht aan bedrijven als Aliphos, Beelen, Mariflex en Yara. De koper van het kantoorpand wil het transformeren tot een andere functie.

30.000 m2 beschikbaar

Na de verkoop van het kantoorgebouw heeft DHG aan de Maassluissedijk nog een laatste ontwikkelkavel van ruim 30.000 m2 beschikbaar. Dit betreft een uniek kavel bestemd met milieucategorie tot en met 5.1. De kavel beschikt over een afmeerfaciliteit en de mogelijkheid tot het creëren van een kade van ruim 200 meter lengte in de Zeemanshaven. Het is daarmee één van de laatst beschikbare kavels met een kade-mogelijkheden aan de noordoever van de Nieuwe Maas. Later dit jaar wordt de geplande nieuwe ontsluitingsweg aangelegd, waarmee het terrein een eigen toegang krijgt.

Smartlog-portefeuille

De verkoop van het kantoorpand is in lijn met de visie van DHG om het non-core vastgoed van de bestaande portefeuille af te bouwen. DHG wil zich meer gaan focussen op de uitbouw van haar logistieke Smartlog-portefeuille.

Reageer op dit artikel