nieuws

Altera koopt twee Haagse huurcomplexen

Transacties

Vastgoedbelegger Altera heeft twee appartementencomplexen in aanbouw aan het Leeghwaterplein in Den Haag gekocht. 

Altera koopt twee Haagse huurcomplexen
Impressie van de te bouwen complexen aan het Leeghwaterplein in Den Haag

Het plein maakt deel uit van transformatieproject Vijverhof in de wijk Laakhaven-Hollands Spoor. Het eerste gebouw omvat 56 appartementen en twee commerciële ruimtes van totaal 235 m2, het tweede gebouw telt 99 appartementen. De complexen worden voorzien van zonnepanelen en de woningen worden collectief aangesloten op het warmtenet.

Young professionals

De appartementen variëren in omvang van 48 m2 tot 82 m2 en zijn gericht op verhuur aan young professionals. ‘Vooral met de komst van de Haagse Hogeschool naar dit gebied is de behoefte aan studenten- en jongerenhuisvesting flink toegenomen’, aldus CEO Jaap van der van Altera. ‘Plan Vijverhof geeft antwoord op deze behoefte met 155 duurzame en vooral betaalbare starterswoningen.’

Plan Vijverhof

De nieuw te bouwen appartementen van Altera vormen samen met de woontoren van 481 studentenwoningen van DUWO, plan Vijverhof. Het project, vlakbij station Hollands Spoor, kent twee fasen. De eerste fase was de inmiddels opgeleverde woontoren voor DUWO met 481 studentenwoningen. De tweede fase omvat de twee appartementencomplexen van Altera die naar verwachting in de tweede helft van 2021 wordt opgeleverd door aannemer Ten Brinke Bouw.

Reageer op dit artikel