nieuws

Westplan steekt opnieuw miljoenen in Amerikaanse woningen

Transacties

De Nederlandse niet beursgenoteerde vastgoedbelegger Westplan Investors heeft medio augustus 2019 ongeveer 8 hectare grond afgenomen voor het bouwen van ongeveer 500 huur- en koop woningen in het Amerikaanse Charlotte (NC).

Westplan steekt opnieuw miljoenen in Amerikaanse woningen
Het Westplan complex Accent Morningside in Atlanta (GA)

Op het terrein staat nu nog een leegstaand kantorencomplex. Dit zal worden gesloopt en de grond wordt gebruikt voor de bouw van 293 huurappartementen en 192 koopwoningen onder de naam Accent Woodlawn Park.

17 miljoen dollar

Het stuk grond voor de koopwoningen is door de nationale bouwer Ryan Homes aangekocht. In totaal is er 17 miljoen dollar aan eigen vermogen voor dit project opgehaald bij Nederlandse en Amerikaanse investeerders.

‘Slim inkopen’

Brad Johnson, partner bij Westplan, zegt: ‘Dit is een investering waarbij we door slim in te kopen de kostprijs per woning kunnen verlagen ten opzichte van de omliggende concurrenten. De huurwoningen zullen na oplevering en verhuur aan een eindbelegger verkocht worden.’

16.000 huurwoningen

Westplan Investors investeert al meer dan 25 jaar in huurwoningprojecten in het zuidoosten van de VS. Sinds de start heeft Westplan in meer dan 16.000 huurwoningen geïnvesteerd met een waarde van meer dan 1 miljard dollar in 60 verschillende projecten.

Reageer op dit artikel