nieuws

Wat betaalde Stadsherstel voor kasteel Nederhorst?

Transacties

Stichting Stadsherstel Amsterdam heeft kasteel Nederhorst in Nederhorst den Berg voor een op het oog behoorlijk zacht prijsje in handen gekregen. 

Wat betaalde Stadsherstel voor kasteel Nederhorst?

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat Stadsherstel ‘slechts’ 680.000 euro betaalde voor het kasteel, de stal met dienstwoning, de verdere opstallen en de bij kasteel gelegen percelen weiland, bos, water en een dijk met de daarbij behorende moestuin. In totaal gaat het om 54.045 m2. Daarnaast kwamen de oude eigenaar – de Harmine Wolters Stichting – en Stadsherstel een verkoopprijs van 70.000 euro overeen voor de aanwezige roerende goederen op het terrein.

Terugbrengen naar woonfunctie

De oude eigenaren, waarvan er één nog op het landgoed woonde, hikten al jaren tegen de noodzakelijke modernisering van hun bezit aan. Nadat het kasteel decennialang was gebruikt als kantoorruimte, onder meer voor de Toonder-studio’s, stond het de afgelopen jaren goeddeels leeg. Het terugbrengen van het Kasteel naar een woonfunctie, zoals in vervlogen tijden, bleek de beste optie voor het pand maar daarvoor had de Harmine Wolters Stichting niet de middelen.

Middeldure huur

De stichting Stadsherstel, vertrouwd met herbestemmen van historisch erfgoed, gaat die taak nu op zich nemen en heeft aangegeven middeldure huurwoningen in het kasteel te willen gaan realiseren.

Reageer op dit artikel