nieuws

Syntrus verwerft 163 stuks middenhuur in Amsterdam

Transacties

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens twee Nederlandse pensioenfondsen, waaronder BPL Pensioen, 163 middenhuur appartementen gekocht in Amsterdam-Noord.

Syntrus verwerft 163 stuks middenhuur in Amsterdam

De acquisitie vloeit voort uit eerder gemaakte afspraken met de gemeente over investeringen in het project 1012 in het centrum van Amsterdam. De woningen komen boven een commerciële plint in het nieuwe Stationsgebied Amsterdam Noord, naast de Noord-Zuid lijn, het stadsdeelkantoor en het winkelcentrum Boven ’t Y.

Afspraken over aanvangshuren

De energiezuinige appartementen worden aangesloten op stadsverwarming en variëren in grootte tussen de 40 en 74
m2 (gemiddeld 57 m2). Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over de aanvangshuren en de jaarlijkse huurverhoging om de betaalbaarheid ook op langere termijn te waarborgen.

Duurzaam rendement

‘Deze woningen sluiten aan bij de grote vraag naar betaalbare huisvesting voor 1 en 2 persoonshuishoudens binnen de ring van Amsterdam’, zegt Henk Onstwedder, bestuurslid van BPL Pensioen. ‘De acquisitie past bovendien in ons streven om zoveel mogelijk energiezuinige woningen aan te kopen, bij voorkeur in de nabijheid van openbaar vervoer-voorzieningen. Wij verwachten dat
deze belegging ook voor onze deelnemers een duurzaam rendement oplevert.’

Samen investeren

De gemeente Amsterdam, woningcorporatie Stadgenoot en Syntrus Achmea (in opdracht van de twee pensioenfondsen) namen in 2016 het initiatief om samen langjarig te investeren in het hart van de Amsterdamse binnenstad. Daarvoor werd het publiek-private bedrijf 1012Inc (nu Stadsgoed) opgericht waarvan de twee pensioenfondsen aandeelhouder werden. Doel van de samenwerking is de leefbaarheid in het gebied te vergroten door strategisch vastgoed aan te kopen en te beheren. Als onderdeel van de overeenkomst kreeg Syntrus Achmea ook het recht om, tegen marktconforme condities, op enkele andere locaties in Amsterdam woningen te ontwikkelen namens de twee fondsen. De acquisitie in Amsterdam-Noord is daarvan het eerste resultaat.

Oplevering 2023

De 163 appartementen in Amsterdam-Noord worden gerealiseerd door bouwbedrijf De Nijs. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2023. De verhuur start medio 2022.

Reageer op dit artikel