nieuws

RVB verlengt huur 25.700 m2 kantoor in Groningen

Transacties

RVB verlengt huur 25.700 m2 kantoor in Groningen

Ping Properties en het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) hebben drie huurovereenkomsten verlengd voor gebouwen aan het Cascadeplein 2-10 en Emmasingel 1 in Groningen.

Met het verlengen van de huurovereenkomsten voor 25.700 m2 kantoor met 213 parkeerplaatsen verbindt RVB zich weer voor lange tijd aan de locatie naast het centraal station.

Een deel van het uit 1994-1996 daterende kantorencomplex wordt grootschalig verbouwd in opdracht van RVB. Entrees van de gebouwen en de ruimtes van de Raad van de Kinderbescherming en DUO worden verbeterd en er komt een Rijksvergadercentrum voor gezamenlijk gebruik. Ping Properties laat alle verlichting vervangen door leds.

Het Cascadecomplex is het grootste Rijksverzamelkantoor van Nederland en biedt huisvesting aan ongeveer zeventien verschillende rijksdiensten, waaronder de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Groninger Archief en het Agentschap Telecom (AT). Ping Properties kocht het Casadecomplex in 2011 voor zijn Corporate Office Fund IV.

Reageer op dit artikel