nieuws

Optiekketen Hans Anders wil passantenhuur

Transacties

Optiekketen Hans Anders wil passantenhuur

Wie vandaag tekent voor een plek in een drukke winkelstraat weet niet hoeveel mensen er morgen nog langslopen.

Maak daarom huurprijzen mede afhankelijk van passantenstromen, suggereert optiekketen Hans Anders. Topman Bart van den Nieuwenhof verlangt meer flexibiliteit en geeft daarom de voorkeur aan een variabele huur.

‘Meebewegen met het economisch tij is de norm. Zekerheid geven voor de lange termijn wordt steeds lastiger. Daarom zien we ook steeds meer break-momenten in huurcontracten en hoge kortingen bij lange termijnen. Die behoefte aan flexibilisering speelt ook een rol bij discussies over arbeidsvoorwaarden, zij het niet bij Hans Anders’, aldus Van den Nieuwenhof.

Niet eerlijk

Maar de omzethuur die hij zelf betaalt aan Angelsaksische vastgoedeigenaren vindt de topman van Hans Anders een verkeerde vorm van flexibilisering. ‘Omzethuur beloont de vastgoedeigenaar voor een prestatie die wij als retailer geleverd hebben. Dat is niet eerlijk. Wij willen een huur betalen die een sterkere relatie vertoont met de prestatie van de vastgoedeigenaren.’

Zie ook de septembereditie van Vastgoedmarkt, die 20 september verschijnt.

Reageer op dit artikel