nieuws

Ballast Nedam Development verkoopt appartementen Maastricht aan Ruijters

Transacties

Op de Groene Loper in Maastricht realiseert Ballast Nedam de komende jaren meer dan 1000 woningen. Een deel is verkocht aan Ruijters Vastgoed.

Ballast Nedam Development verkoopt appartementen Maastricht aan Ruijters

Ballast Nedam Development heeft een turnkey-koopovereenkomst gesloten met Ruijters voor de verkoop van zestien energieneutrale appartementen in de eerste fase van het project de Groene Loper in Maastricht. In de eerste fase worden naast deze 16 huurappartementen ook 53 koopwoningen en 15 koopappartementen gerealiseerd.

Op de Groene Loper aan de President Rooseveltlaan in Maastricht realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren meer dan duizend woningen en appartementen. Een indrukwekkend nieuwbouwproject waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd. Met de realisatie van de eerste fase is inmiddels begonnen. Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit: ‘Zo is het appartementengebouw energieneutraal met een EPC=0 en wordt de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Daarnaast zijn er inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen opgenomen en in de wijk is een bijenlint aangelegd dat momenteel maar liefst 33 verschillen bijensoorten aantrekt.’

Biodivers

Samen met de groene inrichting van de kavels, het behoud van volwassen groen op de parkeerhoven achter de woningen en de 2.000 bomen op de Groene Loper zelf, draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit in de stad. Ruijters Vastgoed is verheugd met de acquisitie in dit beeldbepalende project: ‘De aankoop past in de strategie van Ruijters Vastgoed om haar beleggingsportefeuille verder uit te breiden met residentieel vastgoed.’ Voor het ontwerp van dit appartementengebouw heeft Ballast Nedam Development gewerkt met DAT Architecten uit Tilburg, onder supervisie van West 8 en Humblé, Martens & Willems Architecten, wat in combinatie met de koopwoningen en -appartementen resulteert in een gevarieerd straatbeeld. Zowel de appartementen als de ruime stadswoningen en herenhuizen zijn ieder ontworpen met oog voor detail in de gevels en worden gebouwd met uiterst kwalitatieve bouwmaterialen.

Reageer op dit artikel