nieuws

Apollo koopt twee gezondheidscentra in Enschede

Transacties

Het Apollo Zorgvastgoedfonds heeft een koopovereenkomst gesloten met wooncorporatie Domijn voor de verwerving van twee gezondheidscentra in Enschede.

Apollo koopt twee gezondheidscentra in Enschede
Gezondheidscentrum Twekkelerveld

Het betreft gezondheidscentrum Twekkelerveld en gezondheidscentrum Eudokia. Gezondheidscentrum Twekkelerveld is gelegen in de wijk Twekkerveld, een woonwijk in de Noord-Westwijk van Enschede. Het gezondheidscentrum verhuurt ruimte aan verschillende zorgaanbieders, waaronder een apotheek, huisartsen, fysiotherapeuten en diëtisten.

Langjarig verhuurd

Gezondheidscentrum Eudokia is gelegen in de Stadsveld, een woonwijk in het westen van Enschede. Het gezondheidscentrum en biedt eveneens ruimte aan verschillende zorgaanbieders, Beide objecten zijn langjarig verhuurd. Bij de aankoop is het Apollo Zorgvastgoedfonds bijgestaan door Capital Value.

‘Deze acquisities versterken de portefeuille van het zorgvastgoedfonds en speelt in op de groeiende vraag naar zorg in Enschede’, zegt Michel van Oostvoorn, portefeuillemanager van het Apollo Zorgvastgoedfonds.

Beoogde omvang

Het Apollo Healthcare Property Fund werd eind juni 2016 gelanceerd. Het Fonds investeert in hoogwaardige, duurzame en betaalbare zorgwoningen en voorzieningen die het welzijn van de bewoner en gebruiker ten goede komen. De beoogde omvang van het fonds is 200 miljoen euro. Stichting Pensioenfonds Huisartsen (SPH) is de hoeksteenbelegger in het Fonds.

Reageer op dit artikel