nieuws

Plus Hendrik-Ido-Ambacht wordt Albert Heijn

Transacties

Plus Hendrik-Ido-Ambacht wordt Albert Heijn
Cees van der Poel

De Plus in winkelcentrum Hoog Ambacht in Hendrik-Ido-Ambacht gaat over naar Albert Heijn. Plus heeft het huurcontract van het pand opgezegd en AH-multifranchiser Cees van der Poel neemt het vestigingspunt over.

Dat meldt de regionale editie van AD. De winkel is eigendom van Vivesta. De huidige Plus gaat begin 2020 dicht. Wanneer de winkel in Hendrik-Ido-Ambacht exact heropent als Albert Heijn is nog niet duidelijk. ‘Zodra wij de sleutel hebben, is het binnen tien dagen een Albert Heijn’, zo wordt ondernemer Cees van der Poel geciteerd. Het personeel van de Plus is inmiddels op de hoogte van de sluiting en krijgt de kans bij Albert Heijn te solliciteren.

Grootste vestiging van Plus in Hendrik-Ido-Ambacht

Het gaat om de winkel aan de Sophiapromenade 14, die bekend staat onder de naam Plus Volgerlanden. De vestiging is ruim 1500 vierkante meter groot en daarmee de grootste vestiging van Plus in de plaats. De winkel wordt al jaren door Plus als filiaal uitgebaat. In het winkelcentrum concurreert de Plus met een vestiging van Dirk van den Broek.

Van der Poel wilde twaalf jaar geleden al naar de plaats

Van der Poel is blij met zijn nieuwe aanwinst, vertelt hij aan de krant. ‘Het is een mooie gemeente. Twaalf jaar geleden heb ik al eens de kans gehad daar een zaak te openen, maar dat ging op het laatste moment helaas niet door.’

Albert Heijn beschikt al over een vestiging in de plaats. Plus blijft met de vestiging van ondernemer Alfred Koehoorn aan het Louwersplein wel aanwezig in het marktgebied. Van der Poel heeft al supermarkten in Dordrecht en St. Willebrord.

Reageer op dit artikel