nieuws

Nieuwkomer Medici wil duizenden kamers in Nederland

Transacties

Nieuwkomer Medici wil duizenden kamers in Nederland

De Duitse aanbieder van woonruimte Medici Living Group verwacht de komende vijf jaar in Nederland uit te breiden naar duizenden slaapkamers in meer dan tien grote gebouwen.

Dat zegt een woordvoerder van de onderneming bij de aankondiging van de eerste Nederlandse vestiging in Den Haag met het concept Quarters. Een vestiging in Rotterdam zit in de pijplijn.

‘Ons aantal wooneenheden wordt bepaald door de vraag, dus het aantal hangt echt af van de markt. We verwachten echter enkele duizenden slaapkamers en meer dan tien grote gebouwen in Nederland.’ Niet alleen de vijf grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven komen in aanmerking, maar ook hun randgemeenten.

In eerste instantie gaat de voorkeur uit naar huurpanden, maar koop is voor Medici ook mogelijk. ‘We verkiezen operationele activa boven kapitaalgoederen. Maar door ons partnerschap met Corestate kunnen we kapitaal inbrengen wanneer dat nodig of voordelig is.’

Creatieven

Medici Living Group bestaat sinds 2012 en heeft ongeveer 1.300 eenheden in exploitatie met een bezettingsgraad van 98 procent. Met het concept Quarters richt de onderneming zich op creatieven, jong professionals en oprichters in creatieve gebieden.

Quarters biedt modern design, regelmatige evenementen en gemeenschappelijke ruimtes. Het concept is al uitgerold in Duitsland en de Verenigde Staten. Quarters Berlijn en New York gingen open in mei 2017. Het merk biedt 45 co-living-ruimtes in Berlijn en 47 in New York. Elk appartement heeft drie tot vijf kamers, een gezamenlijke keuken en twee badkamers.

Met de Quarter-app kunnen de huurders onderdelen van de woonruimte bedienen en de communicatie beheren voor co-leefruimte: van de huurovereenkomst tot de betaling en klantenondersteuning. Bovendien kunnen huurders wereldwijd met elkaar netwerken.

Reageer op dit artikel