nieuws

Cofinimmo koopt zorgvastgoed in Zoetermeer

Transacties

Cofinimmo heeft, via een dochtervennootschap,voor bijna tien miljoen euro een revalidatiekliniek in Zoetermeer gekocht. 

Cofinimmo koopt zorgvastgoed in Zoetermeer

Deze revalidatiekliniek, pal in het zorghart van Zoetermeer, werd gebouwd in 1997 en werd in 2008 uitgebreid met een derde verdieping. De instelling heeft een totale bovengrondse oppervlakte van ca. 9.100 m2 en huisvest verschillende zorgverstrekkers. Het gebouw, dat beschikt over energiecertificaat A,  is gelegen op een zorgcampus waar zich onder andere het Langeland ziekenhuis bevindt. Dit wordt momenteel uitgebreid met een orthopedisch ziekenhuis en een parking.

Triple netto

Cofinimmo heeft, via haar dochtervennootschap Superstone NV, het gebouw verworven en de huurovereenkomst recentelijk afgesloten met WelThuis BV overgenomen. Het gaat om een zogeheten triple netto huurovereenkomst met een resterende looptijd van 10 jaar, jaarlijks geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Hierbij worden de verzekeringen, de belastingen en het onderhoud  gedragen door de huurder. Het initieel brutorendement bedraagt ruim 6 %.

De huurder

Het gebouw wordt verhuurd aan WelThuis BV, voor 100 % dochteronderneming van Stichting Fundis, waarmee Cofinimmo reeds samenwerkt voor de zware renovatie van een revalidatiecentrum en de afbraak en heropbouw van een woonzorgcentrum in Rotterdam. WelThuis BV verhuurt een deel van het gebouw onder, met name aan het LangeLand ziekenhuis, GGZ Rivierduinen en Basalt Revalidatie en beheert op dezelfde site een groot woonzorgcentrum.

‘Kwalitatieve gebouwen’

Jean-Pierre Hanin, Chief Executive Officer van Cofinimmo: ‘De verwerving van deze site sluit volledig aan bij onze strategie om onze zorgvastgoedportefeuille in Nederland en elders in Europa, te versterken en te diversifiëren, door in kwalitatieve gebouwen te investeren. Met deze transactie bevestigen wij eveneens ons vertrouwen in de Stichting Fundis waarmee we reeds een vruchtbare samenwerking hebben in Rotterdam.’

Reageer op dit artikel