nieuws

Sunrock grote huurder logistiek vastgoed

Transacties

Met ruim 1,2 miljoen vierkante meter aan huuroppervlak, mag zonne-bedrijf Sunrock zich eind dit jaar tot de grootste logistieke huurders van ons land rekenen.

Sunrock grote huurder logistiek vastgoed

Dat laat de onderneming weten. Onder de verhuurders aan Sunrock bevinden zich klinkende namen als David Hart Groep (DHG), GEVA, Prologis en CBRE GI.

Sunrock heeft nu 300.000 m2 dakoppervlak aan zonneparken operationeel en tekende onlangs voor ruim 900.000 m2 aan dakhuur bij. Daardoor kan het bedrijf zich eind dit jaar scharen in de Top 3 van grootste huurders van logistiek vastgoed van Nederland. De huidige nummer 1, DHL, huurt meer dan 800.000 m2 . De nummer 2, DSV Solution, huurt zo’n 750.000 m2.

Sunrock huurt de daken van grote industriële en commerciële vastgoedobjecten, om daarop gigantische zonne-energiesystemen te realiseren.
‘De eigenaar van zo’n object vangt daarmee extra huurinkomsten, terwijl ook de huurder van de binnenkant van het gebouw profiteert, in de vorm van een lagere energierekening. Dit alles gebeurt zonder administratieve rompslomp, want Sunrock ontzorgt vastgoedeigenaars volledig bij de realisatie van zonnedaken op hun vastgoed.’ stelt de onderneming wervend.

‘Ontzorgen’ doet Sunrock onder meer door voor zijn toekomstige verhuurder een subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie aan te vragen, de zogenaamde SDE+. Tijdens de vorige subsidieronde van deze SDE+-regeling, die sloot in het najaar van 2018, wist Sunrock naar eigen zeggen ‘van alle zonne-energiebedrijven verreweg het grootste volume binnen te halen: 256,6 megawattpiek verdeeld over 70 verschillende projecten’.

Reageer op dit artikel