nieuws

Straks ook boodschappen doen op Wilhelminapier

Transacties

Bewoners van de Wilhelminapier in Rotterdam hoeven door de komst van een Albert Heijn in woongebouw Boston & Seatle vanaf oktober niet meer de pier af om hun dagelijkse boodschappen te doen.

Straks ook boodschappen doen op Wilhelminapier
De plint van het gebouw Boston & Seattle op de Wilhelminapier in Rotterdam.

Op 11 juli is de koopovereenkomst voor de laatste commerciële ruimte in woongebouw Boson & Seattle getekend. Synchroon en BPD (Bouwfonds Property Development) hebben als samenwerkingspartners in de ontwikkeling van het project de laatste commerciële ruimte verkocht aan WD Real Estate. Dit bedrijf heeft een langdurige huurovereenkomst afgesloten met Albert Heijn.

Op loopafstand

Michel Leferink, senior projectmanager bij gebiedsontwikkelaar BPD: ‘Bewoners en werknemers op de Wilhelminapier hebben al langere tijd de wens om hun dagelijkse boodschappen op loopafstand te kunnen doen. Met de komst van de Albert Heijn met City-formule geven we hier invulling aan.’

220 appartementen

Boston & Seattle ligt aan de zuidzijde van de Wilhelminapier tussen het Nieuwe Luxor Theater en woontoren New Orleans. Het gebouw is ontworpen door Frits van Dongen en Patrick Koschuch van ‘Van Dongen-Koschuch Architects and Planners’ en is gebouwd door JP van Eesteren . Het project bestaat naast 220 appartementen uit commerciële voorzieningen in de plint, parkeervoorzieningen voor bewoners en een openbare ondergrondse Q-Park parkeergarage met zo’n 230 plaatsen.

Nautisch verleden

In Boston, de woontoren direct naast het Nieuwe Luxor Theater, bevinden zich 62 koopappartementen gekocht door particulieren en 48 huurappartementen van belegger Vesteda. Stichting HAL Wonen, het pensioenfonds van HAL Investments B.V. (Holland Amerika Lijn), verhuurt de 110 appartementen in woontoren Seattle. Op verdieping 1-4 bevinden zich de parkeerplaatsen voor de bewoners. Deze parkeerlaag is te herkennen aan de gevelbekleding, die bestaat uit verticale lamellen met nautische afbeeldingen. Een verwijzing naar de geschiedenis van de Wilhelminapier.

Levendige mix

De woontorens hebben in 2017 als eerste hoogbouwproject in Nederland drie duurzaamheidscertificaten ontvangen. Alle appartementen kregen een BREEAM-certificering very good, Certificaat WoonKeur en Politiekeurmerk Veilig Wonen. De plint en de torens zijn per verdieping geheel opgebouwd uit prefab-elementen, wat voor hoogbouw een innovatief proces is. Op de begane grond van Boston & Seattle zijn naast de entrees van de woontorens, een gezondheidscentrum, personal trainer en horeca gevestigd. Deze levendige mix van voorzieningen wordt nu verrijkt met de Albert Heijn.

Reageer op dit artikel