nieuws

RTL blijft langer op Media Park van Bernhard jr.

Transacties

Media Park Enterprise heeft onlangs haar huurovereenkomst met RTL Nederland op het Media Park in Hilversum langjarig verlengd tot 2031. 

RTL blijft langer op Media Park van Bernhard jr.

Het hoofdkantoor van RTL, gelegen aan de Barend en Van Dorpweg en de Willem Ruisweg, bestaat uit drie gebouwen (gebouw 15, 16 en 16a) die onderling met elkaar verbonden zijn. In totaal gaat het om een complex van 20.000 m2.

Vastgoedvehikel Bernhard jr.

Sinds begin 2019 is het Media Park in handen van Pinnacle, het vastgoedvehikel van onder anderen Prins Bernhard jr. Hij nam Media Park Enterprise over van het vastgoedfonds Europa Capital, onderdeel van de Rockefeller Group (RGI).

95 procent verhuurd

In totaal omvat het Media Park 155.746 m2 aan gebouwen; tv- en radiostudio’s, productiefaciliteiten, kantoren en opslag. Het centrum was bij de verkoop aan Pinnacle voor 95 procent verhuurd.

Vijfduizend studentenwoningen

In september 2018 onthulde de gemeente Hilversum haar toekomstvisie voor het gebied. Het moet een multifunctioneel gebied worden waar ook ruimte is voor (studenten)woningen, horeca, een hotel en meer kantoorruimten. Op termijn zouden er vijfduizend studentenwoningen moeten worden gebouwd.

Reageer op dit artikel