nieuws

‘Primark stuurt aan op huurverlaging’

Transacties

Primark dringt bij vastgoedbeleggers aan op huurverlagingen tot 30 procent.

‘Primark stuurt aan op huurverlaging’

Dat melden Britse media als The Sunday Times en The Guardian. Door de verlaging zou de Ierse budgetmodeketen zijn huisvestingskosten in lijn willen brengen van die van concurrenten die hun huren wisten te verlagen via insolventieprocedures.

Onder meer Arcadia, eigenaar van Monsoon en Topshop, gebruikt zogeheten company voluntary arrangements (CVA’s) om de huren omlaag te krijgen. Die CVA’s winnen aan populariteit onder stenen retailers om de stijgende kosten en de concurrentie van online winkels het hoofd te bieden.

Plicht jegens aandeelhouders

Primark wil niet achterblijven. Een woordvoerder in The Guardian: ‘Wanneer huurcontracten aflopen, streven we naar nieuwe overeenkomsten die de geldende markthuurprijs voor het onroerend goed en de omstandigheden weerspiegelen. In de huidige markt zijn die tarieven vaak lager dan in het verleden. Zoals elke verantwoordelijke retailer hebben we de plicht jegens onze aandeelhouders een ​​concurrerende kostenbasis te handhaven. En we proberen goede relaties met onze verhuurders te onderhouden.’

Next, een van de gezondere ketens op de Britse hoofdwinkelstraten, maakte eerder in 2019 huurverlagingen van 29 procent bekend.

Reageer op dit artikel