nieuws

Patrizia verkoopt 18 regionale wooncomplexen aan Heimstaden

Transacties

Patrizia heeft 18 wooncomplexen in de regio voor 97,4 miljoen euro verkocht aan Heimstaden en zegt zich te gaan toeleggen op woningen in de grote steden. 

Patrizia verkoopt 18 regionale wooncomplexen aan Heimstaden
Een van de verkochte woningcomplexen in Nederland.

De portefeuille omvat 18 wooncomplexen, verspreid over heel Nederland.  De complexen zijn gelegen in twaalf verschillende Nederlandse gemeenten: Apeldoorn, Arnhem, Bemmel, Deventer, Didam, Dongen, Elst, Hoogeveen, Kampen, Rijssen, Tiel en Wijchen. In totaal gaat het om  771 wooneenheden, waarvan 678 meergezinswoningen en 94 eengezinswoningen.

De portefeuille, in 2014 aangekocht door Patrizia, omvat in totaal circa 53.400 m2 verhuurbaar vloeroppervlakte. Daarnaast is er 500 m2 commerciële ruimte verspreid over zes units.

‘Ideale moment’

Emile Poort, Head of Transactions Benelux bij Patrizia: ‘Deze transactie past in onze herpositioneringsstrategie, waarbij wij ons concentreren op de meest aantrekkelijke steden in Nederland. De huidige sterke Nederlandse woningmarkt maakt dit het ideale moment om de portefeuille te verkopen, en de waarde die wij middels actief asset management hebben toegevoegd te verzilveren. Met de verkoop minimaliseren we het risico van onze woningportefeuille, terwijl we het rendement voor onze investeerders blijven maximaliseren.’

Eerdere  verkoop

Deze transactie volgt op de verkoop van een woningportefeuille aan Woonhave in mei 2019. De verkoop omvatte negen wooncomplexen, verspreid over acht verschillende Nederlandse gemeenten, waaronder Dordrecht, Woerden, Beverwijk, Hoorn, Apeldoorn, Beuningen, Ede en Harderwijk.

Serieuze speler

Heimstaden voegt met de deal opnieuw een flink aantal woningen aan haar Nederlandse bezit toe. Eind maart 2019 werd het in één klap een serieuze speler op de Nederlandse markt door de aankoop van bijna 10.000 woningen van Round Hill. 

Patrizia werd geadviseerd door Savills (commercieel en technisch), Loyens & Loeff (juridisch), SGS Search (milieutechnisch). Immo Finance (commercieel en financieel) en Loyens & Loeff traden op namens Heimstaden.

Reageer op dit artikel